skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα

9 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Πάει κι αυτό. Τελείωσε. Πραγματοποιήθηκαν στην Ερέτρια τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα, Ομαδικά και Ατομικά, για το 2011. Τα αποτελέσματα καθώς και φωτογραφίες, αλλά και βίντεο με την τελετή λήξης μπορείτε να δείτε στον επίσημο ιστότοπο της διοργάνωσης. 

Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα περιγράψω τα γεγονότα όπως τα άκουσα και όπως τα είδα, το λίγο που βρέθηκα στη διοργάνωση. Πρέπει λοιπόν να χωρίσουμε την διοργάνωση σε τρεις τομείς. Διοργανωτές, χώρος αγώνων, αγώνες.

Και να ξεκινήσω από τα ευχάριστα. Αγώνες. Πολύ καλοί αγώνες. Κληρώσεις στην ώρα τους. Χωρίς προβλήματα. Άψογη διαιτησία. Με πλήθος παιδιών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Με εξαίρεση μία μικρή καθυστέρηση ανάμεσα στους δύο πρώτους γύρους του ατομικού και αυτό γιατί έπρεπε, όπως ακούστηκε, να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής είσοδος των μικρών αθλητών στο χώρο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Με πρωτεργάτες τον επικεφαλής διαιτητή κ. Μιχάλη Πρεβενιό και τους βοηθούς του, κα Έφη Σαλταμάρα και κ. Αργύρη Κυθαρίδη αλλά και τους υπεύθυνους κληρώσεων κ. Γιάννη Μήτρου και κα. Έφη Ανδρικοπούλου οι αγώνες ήταν πετυχημένοι και, παρ' όλο το μεγάλο πλήθος παιδιών όλα εξελίχθησαν ομαλά και μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχαν οριστεί.

Οι διοργανωτές από την πλευρά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων έκαναν πραγματικά τα πάντα για να λύσουν όποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε. Με κάποιες καινοτομίες όπως τα κύπελλα στους τρεις πρώτους και περιοδικά στους έξι πρώτους, την απευθείας μετάδοση της τελετής λήξης στο διαδίκτυο, τη δωρεάν μεταφορά αθλητών από και προς την Ερέτρια από διάφορα μέρη της Αττικής και διάφορες άλλες τέτοιες κινήσεις προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν.

Επαναλαμβάνω, κατά τη διάρκεια των αγώνων. Γιατί πριν τους αγώνες αλλιώς φαίνεται τα φανταζόντουσαν οι διοργανωτές και αλλιώς τους ήρθαν. Πιάστηκαν απροετοίμαστοι. Ένα χάος. Κατ' αρχήν το ξενοδοχείο των αγώνων για να μπλέξω και το τρίτο σκέλος της διοργάνωσης ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Απροετοίμαστο σε όλους τους τομείς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι οικογένειες που έκαναν το λάθος να παρουσιαστούν την Παρασκευή στο ξενοδοχείο για να ξεκινήσουν τη διαμονή τους δεν έβρισκαν δωμάτιο να μείνουν λόγω υπολειτουργίας του συγκροτήματος. Αυτοί δε που είχαν κλείσει στο "PALMARIVA" το βρήκαν κυριολεκτικά κλειστό αφού το ξενοδοχείο θα λειτουργούσε το Σάββατο το πρωί. Το "PALMARIVA" μάλιστα δεν άνοιξε το εστιατόριο του παρά μόνο για πρωινό, για να μειώσει το λειτουργικό του κόστος με αποτέλεσμα όλοι οι συμμετέχοντες να γευματίζουν και να δειπνούν στα άλλα δύο ξενοδοχεία στο χώρο των αγώνων με αποτέλεσμα να επικρατεί το απόλυτο χάος τις ώρες του φαγητού. Με προσωπικό που δεν ήξερε τι να κάνει και πως να εξυπηρετήσει τον κόσμο, με εστιατόριο που έκλεινε κάθε λίγο και λιγάκι για να καθαρίσουν το χώρο και να αδειάσει κάποιο τραπέζι και με μενού που δεν ικανοποίησε κανέναν ούτε στο ελάχιστο, καμία ημέρα και ώρα. Πάρα πολύ φτωχό φαγητό. Χώροι αναμονής συνοδών και αθλητών ανύπαρκτοι, με κόσμο να συνωστίζεται σε λίγα τετραγωνικά εσωτερικών χώρων. Βέβαια εδώ να πούμε πως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ο κακός καιρός, έβρεχε συνεχώς, και ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών και συνοδών, συνδυασμός που ανάγκασε τους πάντες να ψάχνουν εσωτερικούς χώρους.

Το καλοκαίρι στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα τι θα γίνει; Και ας πούμε ότι διορθώνεται η κατάσταση της διαμονής γιατί, όσο να' ναι, καλοκαίρι θα είναι και θα έχει βρει το ξενοδοχείο το ρυθμό του. Δεν μπορεί όμως να μεγαλώσει ξαφνικά. Που θα χωρέσει όλος αυτός ο κόσμος; Σε ξενοδοχεία 7 και 10 χιλιόμετρα μακριά από τους χώρους των αγώνων αποκομμένοι από όλους; Ας δούνε το θέμα πάλι οι αρμόδιοι της ΕΣΟ. Μη σας ενδιαφέρει κύριοι μόνο η "χορηγία" του διοργανωτή προς την ομοσπονδία. Ασχοληθείτε και με την ταλαιπωρία του κόσμου.

Είπα χορηγία και θυμήθηκα τα όμορφα του τουρνουά. Καταρχήν τον κ. Τσουνή στην ομιλία του στην τελετή λήξης. Σε κάποια στιγμή νόμιζα ότι παρακολουθούσα την απονομή των όσκαρ. Οι ευχαριστίες του κράτησαν περίπου 5 λεπτά και μέσα σε όλα ευχαρίστησε ξεχωριστά κάθε χορηγό του. Ωραία η διαφήμιση αλλά όχι κι έτσι. Τι καλό δηλαδή έκαναν οι χορηγοί στις οικογένειες που συμμετείχαν και έπρεπε να υπομένουν όλη αυτή την παρέλαση ευχαριστιών; Και ας πούμε ότι έδωσαν κάποια χρήματα στους διοργανωτές και αυτοί ήταν υποχρεωμένοι να τους αναφέρουν.

Το άλλο απίθανο περιστατικό πως το επιτρέψατε κύριοι; Με ποιό δικαίωμα παρενέβη στους αγώνες κύριος από ιδιωτικό σχολείο των Αθηνών για να διαφημίσει τράπεζα χορηγό, σε ποιόν άραγε, και να μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς; Ο κύριος αυτός παρενέβη το απόγευμα του Σαββάτου στα ομαδικά σχολικά στην αίθουσα των αγώνων και από μικροφώνου ανακοίνωσε στους μαθητές ότι μαζί με την γνωστή τράπεζα θα μοιράσει σε όλους τους μαθητές καπελάκια και άλλα δωράκια με το λογότυπο της τράπεζας. Αρχίζουμε και ξεφεύγουμε από κάθε όριο. Ποιός έδωσε την άδεια σε αυτόν τον κύριο να κάνει τέτοια παρέμβαση σε ανήλικους μαθητές; Ποιανού τη συγκατάθεση είχε; Και τελικά η τράπεζα σε ποιόν είναι χορηγός; Μάλιστα είχε βάλει και τα παιδιά του σχολείου του να κουβαλάνε τις κούτες με τα δωράκια. Όσο πάμε και καλυτερεύουμε. Σταματήστε εδώ αυτό το αλισβερίσι με τους ιδιώτες. Όλο αυτό γίνεται για κέρδος δικός σας και όχι των οικογενειών. Άρα το απορρίπτουμε. Κρατήστε το για τις επιχειρήσεις σας. Όχι για το άθλημα. Και όχι σε ανήλικους μαθητές. Εκτός και εάν οι διοργανώσεις είναι μία από τις επιχειρήσεις σας. Διαβάστε το άρθρο του κ. Σερετάκη στον Ριζοσπάστη, το Σάββατο 16/04/2011 το οποίο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Προσωπικά, συμφωνώ απόλυτα με την χορηγία της Blue Star Ferries, γι αυτό και αναφέρω το όνομά της, χορηγία η οποία περνάει όλη, ελπίζω, στις οικογένειες και στις ομάδες, που θα μετακινηθούν δωρεάν με τα πλοία της, για τα Ομαδικά Πρωτάθλημα Αιγαίου που θα γίνουν στην Σαντορίνη.

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα προκαλέσει-προσκαλέσει την ΕΣΟ να αποποιηθεί της είσπραξης των 15.000€ ή 20.000€ από τον διοργανωτή των Πανελληνίων Νεανικών Πρωταθλημάτων. Ακόμη απάντηση δεν έχω πάρει και ούτε πιστεύω να πάρω. Εαν έμπρακτα θέλετε το καλό του αθλήματος και των αθλητών κάντε μία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Διαβάστε Περισσότερα "Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα"

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

9ο Φυσιολατρικό VS 14ο OPEN Ηρακλείου

2 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Με μεγάλη χαρά είδα ότι ανακοινώθηκε η διοργάνωση του 14ου OPEN της ΣΕ Ηρακλείου, μαζί με το Δήμου Ηρακλείου. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ένα σωματείο μετά από τη μικρή έστω διακοπή, για ένα χρόνο, επανέρχεται και οργανώνει πάλι το γνωστό σε όλους μας OPEN, από τις 11-19 Ιουνίου 2011, στο χώρο που γινόταν πάντα, στο Ν. Ηράκλειο. Μαζί θα πραγματοποιηθεί και το 13ο Σχολικό Πρωτάθλημα. Θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά. Το άθλημα έχει ανάγκη όλα τα σωματεία και πρέπει όλα να βρουν τρόπους να επιβιώσουν και να δραστηριοποιούνται

Παράλληλα έχουμε και την προκήρυξη του 9ου Φυσιολατρικού OPEN στο γνωστό φανταστικό χώρο της Νίκαιας από τις 16-23 Ιουνίου 2011. Έναν χώρο με ελεύθερο παρκάρισμα, καταπληκτικούς χώρους αναμονής και εξωσκακιστικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή για όσους συνοδούς δεν ενδιαφέρει το σκάκι. Παρακολουθώντας τους ιστότοπους, το τουρνουά της Νίκαιας έχει δημοσιοποιήσει τουλάχιστον ενάμιση μήνα πριν τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Φυσιολατρικού.

Αυτό που κάνει δύσκολα τα πράγματα είναι η αλληλοκάλυψη των ημερομηνιών των δύο τουρνουά. Είναι βέβαια δύσκολη περίοδος γιατί οι αγώνες βρίσκονται ανάμεσα στις εξετάσεις των σχολείων και τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα.

Μήπως να γινόταν κάτι για να μπορέσουν, όσοι θέλουν, να λάβουν μέρος και στα δύο τουρνουά; Θυμάμαι άλλες χρονιές που ο τελευταίος γύρος στο Ηράκλειο γινόταν το πρωί, της ίδιας μέρας που άρχιζε το απόγευμα στη Νίκαια το Φυσιολατρικό. Υπάρχει χρόνος, και τρόπος, να αλλάξει κάτι στις ημερομηνίες;

Η δυναμικότητα βέβαια είναι περίπου η ίδια τουλάχιστον από τις προκηρύξεις. Σε δύο ομίλους, με 1800 και 1700 το όριο για τον Α' όμιλο στα δύο τουρνουά, ίδια τα παράβολα, κατά μέσο όρο, με 30€ και 20€ για τον Α' όμιλο, 20€ και 15€ για τον Β' όμιλο στο Ηράκλειο ενώ στη Νίκαια υπάρχει κοινό παράβολο 25€ και 15€ (ενήλικες-παιδιά).

Αυτό που θα έπρεπε να προσεχθεί λίγο περισσότερο είναι οι τιμές των παραβόλων. Μη θεωρείτε τα 30€ και τα 20€ μικρό ποσό για ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια. Εάν σε μία οικογένεια υπάρχουν δύο παιδιά και ο μπαμπάς σκακιστές που θέλουν να παίξουν μαζεύονται 60€-80€ παράβολα μαζί με τις μετακινήσεις κάθε μέρα σε Ηράκλειο και Νίκαια, το ποσό ανεβαίνει. Μειώστε λίγο το κόστος, εάν αυτό είναι δυνατόν και καλύπτει τα έξοδά σας.

Οι διοργανωτές των δύο τουρνουά, ωστόσο, εξασφαλίζουν την άψογη διεξαγωγή των διοργανώσεων σε Ηράκλειο και Νίκαια. Όπως πάντα. Μύρισε καλοκαίρι με αυτά τα δύο τουρνουά και πρέπει να έχουν επιτυχία, όπως πάντα είχαν, και όσοι μπορούν και αντέχουν, να παίξουν και στα δύο. Αυτοί που ενδιαφέρονται θα βρουν τον τρόπο.
Διαβάστε Περισσότερα "9ο Φυσιολατρικό VS 14ο OPEN Ηρακλείου"

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης

0 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Μετά την πρόσκληση-προτροπή του "Ημερολόγιο Καταστρώματος" αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη που έδωσε στο κανάλι "ΑΝΤ1" στις 05/04/2011. Φυσικά και έτσι αισθανόμαστε. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. 




Διαβάστε Περισσότερα "Μίκης Θεοδωράκης"

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αντιδράστε

12 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο και να σκεφτούμε αυτά που περάσαμε και αυτά που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Για όλους αυτούς που βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Και στο άθλημα που αγαπάμε. Γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο. Ούτε οι αντιπαραθέσεις μας.


Εξάλλου ας προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Όχι μόνο του αθλήματος αλλά για ότι αγαπάμε πιο πολύ και προσπαθούν να το κλέψουν. Τα παιδιά μας, την οικογένεια, την αξιοπρέπειά μας, τη ψυχή μας, την ίδια την ύπαρξή μας. Πολλές φορές έχετε αντιδράσει γιατί αισθανθήκατε ότι σας αδικώ, σας προσβάλω, σας μειώνω. Κάντε το ίδιο σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Ξεσηκωθείτε ενάντια σε όλους αυτούς που σας προσβάλουν, σαν μηδενίζουν, σαν κλέβουν την καθημερινότητα, σας ποδοπατούν την αξιοπρέπεια. Φτάνει πια η αδικαιολόγητη, υποτιμητική για την ύπαρξή μας σιωπή. Και όταν αυτή η σιωπή σπάσει τότε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε όλοι μαζί. Χωρίς τις φτηνές αντιπαραθέσεις της καθημερινότητας. Γιατί τότε θα παλεύουμε για την αξιοπρεπή ζωή των παιδιών μας. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό.


Διαβάστε Περισσότερα "Αντιδράστε"

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τελικά Σχολικά Αττικής

26 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο τα τελικά πρωταθλήματα των ομαδικών και ατομικών σχολικών αγώνων Αττικής. Πετυχημένοι αγώνες με την υπερπροσπάθεια των διοργανωτών σωματείων ΣΟ Αιγάλεω και ΑΣΟΠ Δίας.

Χωρίς ουσιαστική βοήθεια, και επιμένω σε αυτό, οι διοργανωτές κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο πραγματικά εγχείρημα. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τους ανατέθηκαν οι αγώνες και, με ευαισθησία προς τα παιδιά, δέχτηκαν να τους πραγματοποιήσουν. Οι κληρώσεις στην ώρα τους, ικανοποιητική η διαιτησία, όλα τελείωσαν ομαλά, με πιτσιρίκια άλλα ευχαριστημένα και άλλα με βουρκωμένα μάτια από την πρόσκαιρη αποτυχία, μάθημα για το μέλλον.

Στο ομαδικό σχολικό το Σάββατο είχαμε τον αγώνα σιμουλτανέ που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ, κ. Γκορίτσας, με 24 αντιπάλους. Εάν πληροφορηθήκαμε σωστά κέρδισε 23 αγώνες και έχασε 1.

Αλήθεια, ενημερώθηκα πως δεν υπήρχαν πίτσες στα τελικά των σχολικών, και στα ομαδικά και στα ατομικά. Τι έγινε; Η χορηγία δεν περιελάμβανε τους τελικούς της Αττικής; Η μήπως, όπως ακούστηκε, δεν επιτράπηκε η είσοδος από τη διεύθυνση του σχολείου, στα εκλεκτά εδέσματα; Ούτε τα διαφημιστικά δεν βρήκαν θέση το Σαββατοκύριακο. Φαίνεται πως οι εμπνευστές λειτουργούσαν χωρίς, κυριολεκτικά, τον ξενοδόχο.

Γενικά, για το άλλο καυτό θέμα, του διαγωνισμού για την ανάληψη των Πανελληνίων Νεανικών Πρωταθλημάτων και του Πρωταθλήματος Α' Εθνικής, τα πράγματα είναι αυστηρώς ακατάλληλα για ανηλίκους. Αυτά που γίνονται είναι η χαρά του blogger. Εξώδικα, διαμαρτυρίες, φωνές, απειλές. Ωραία πράγματα.

Ας βγάλουν επιτέλους στη δημοσιότητα όλες τις προσφορές, όπως έκανε ο κ. Τσουνής, να δούμε και όλοι οι υπόλοιποι τι περιλαμβάνουν αυτές οι προσφορές και εάν πραγματικά θα επιλεγεί η καλύτερη και η πιο συμφέρουσα για τον απλό κόσμο που πληρώνει.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι πως πρέπει να ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Σε λίγο καιρό δεν θα πατάει κανένας στα τουρνουά με τόσα λεφτά που ζητάτε. Και ας κάνει μία αρχή η ΕΣΟ με το να παραιτηθεί από την είσπραξη του ποσού των 15.000 € ή 20.000 € που, απ' ότι ακούγεται, πλήρωνει κάποιος για να πάρει τη διοργάνωση, και ας μειώσει τα παράβολα των αγώνων. Αντιγράφουμε από τη πρόταση ανάληψης των διοργανώσεων της ΣΑ Χαλκίδος

" .....
Το ποσό της εγγυητικής επιστολής δίδεται στην ΕΣΟ.
Δίδεται επίσης αντί 15.000,00€ όπως ζητείται, 20.000,00 στην ΕΣΟ.
Στην ΕΣΟ ανήκουν επίσης και τα Χρήματα των Παραβόλων.
......"

Εκτός και εάν σκοπός σας είναι να κάνετε το σκάκι, άθλημα για λίγους και εκλεκτούς, που θα έχουν να ικανοποιήσουν τις υπερβολικές, για τα σημερινά δεδομένα, οικονομικές απαιτήσεις σας.
Διαβάστε Περισσότερα "Τελικά Σχολικά Αττικής"

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Προς συζήτηση

0 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Στην προηγούμενη ανάρτηση "Ανοιχτή Επιστολή" γράφτηκε ένα σχόλιο, με ημερομηνία 02/04/2011 και ώρα 11:40, που πιστεύω πως σηκώνει πολύ συζήτηση. Για το λόγο αυτό το αναβαθμίζω σε κανονική ανάρτηση για να μπορέσουμε όλοι να εκφράσουμε την αποψή μας. Είναι ένα σχόλιο με πολύ ένταση, οργή και αγανάκτηση που ελπίζω να είναι μόνο συναισθήματα της στιγμής και να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα. Το σχόλιο έχει ως εξής,


"Τα καινούργια δεδομένα πάντως είναι πως το φθηνό ξενοδοχείο στην Ερέτρια έχει γεμίσει και καλούνται πάλι οι Αθηναίοι να πληρώσουμε ακριβότερα απ' ότι άλλοι. Πάντα θα πληρώνουμε παραπάνω όπου και εάν γίνονται τα πρωταθλήματα. Μας περνάνε για κορόιδα;

Οι διοργανωτές άνοιξαν τις δηλώσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους της επαρχίας, οι οποίοι έχουν τελειώσει τα σχολικά πρωταθλήματα, όταν η Ατική ήταν εγκλωβισμένη στα δικά τους σχολικά πρωταθλήματα που τελειώνουν αύριο. Έτσι ενώ η επαρχία είχε εξασφαλίσει τη διαμονή στο φθηνό ξενοδοχείο, η Αττική ακόμη δεν ήξερε ποιά παιδιά προκρίνονται. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Θα ήταν παράλογο τώρα να μην πληρώσουμε ούτε ευρώ και να μείνουμε στα εξοχικά, όσοι έχουν, σε Ωρωπό, Ερέτρια και Χαλκίδα; Και αν τολμάνε ας ακυρώσουν τα παιδιά που έχουν τις προκρίσεις. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι κρατήσεις και να ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα το πρωί. Εάν θέλουν να μιλάνε για ισονομία και ίση αντιμετώπιση. Αρκετά κορόιδα μας περνάμε.

Και μη μας πούνε να κάναμε δηλώσεις πιο νωρίς. Εάν τα παιδιά δεν κατάφερναν να εξασφαλίσουν τη πρόκριση θα μας επέστρεφαν τα λεφτά ή θα υποχρέωναν τα παιδιά να παίξουν στο OPEN;"

Πριν λίγο γράφτηκε ένα νεό σχόλιο το οποίο και αυτό αναβαθμίζεται σε συνέχεια του προηγούμενου γιατί είναι η απάντηση του κ. Τσουνή σε ότι γράφτηκε και υποχρέωση είναι να ανακοινωθεί.

"Λυπάμαι για το ασύστολο ψέμα σας οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ίδιες σε όλα τα ξενοδοχεία.
Ειδικά για την ΕΣΝΑ επειδή έκανε αργά τα πρωταθλήματα ζήτησε και έχουν κρατηθεί στο ποσοστό που της αναλογεί στον χώρο των αγώνων δωμάτια και είναι διαθέσιμα.
Για τα παράπονα της προκήρυξης απευθυνθείτε στην ΕΣΟ.
Η προκήρυξη θα εφαρμοστεί κατά γράμμα.
Με εκτίμηση
Γιώργος Τσουνής"


Μετά από αυτές τις εξηγήσεις του κ. Τσουνή, οι οποίες είναι απόλυτα κατατοπιστικές, για το ιστολόγιο, το θέμα έκλεισε όσο γρήγορα άνοιξε. Τουλάχιστον σαν κύρια ανάρτηση. Γι αυτό στη συγκεκριμένη δημοσίευση έχουν αποκλειστεί τα σχόλια. Άλλες απόψεις για το θέμα μπορείτε να κάνετε στη προηγούμενη ανάρτηση, σε συνέχεια των σχολίων. Ευχαριστώ τον κ. Τσουνή για την άμεση απάντηση.
Διαβάστε Περισσότερα "Προς συζήτηση"