skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πανελλήνια Νεανικά 2012

Αυτή τη στιγμή, που ανεβαίνει η συγκεκριμένη ανάρτηση, οι 354 αθλητές ξεκινούν τους αγώνες του τέταρτου γύρου των Πανελλήνιων Νεανικών Πρωταθλημάτων στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο στη Πάτρα. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι οι συμμετοχές ήταν 340 αθλητές, αλλά στη φετινή διοργάνωση είχαμε μεγάλο αριθμό αθλητών από την Πάτρα και τις γύρω περιοχές που βρήκαν ευκαιρία να παίξουν χωρίς κόστος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η κατάσταση που επικρατεί ακόμη και σήμερα στο ξενοδοχείο είναι από τραγική, την πρώτη μέρα, μέχρι απαράδεκτη, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Το ξενοδοχείο φάνηκε όχι απλά ανέτοιμο να δεχτεί μία τέτοια διοργάνωση αλλά ήταν εντελώς απών στην όλη διαδικασία. Την πρώτη ημέρα άφιξης, αθλητών και συνοδών, στο ξενοδοχείο επικράτησε το απόλυτο χάος. Όχι μόνο δεν μπορούσε το ξενοδοχείο να διαθέσει τα δωμάτια που είχε δεσμευτεί να έχει για τη διοργάνωση, αλλά μόλις στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα που θεωρητικά αναχωρούσαν οι προηγούμενοι ένοικοι των δωματίων, ξεκίνησαν να καθαρίζουν τα δωμάτια για να παραδώσουν στους σκακιστές. Το αποτέλεσμα της αδιαφορίας το αισθάνθηκαν για τα καλά όλοι οι παρευρισκόμενοι που πήραν δωμάτια στις 6 και 7 η ώρα το απόγευμα. Με παιδιά να μην μπορούν αν ξεκουραστούν πουθενά, με τους Κρητικούς να βρίσκονται 24 ώρες στους δρόμους (και τις θάλασσες) ταξιδεύοντας, όπως και οι υπόλοιποι νησιώτες, με συνοδούς να είναι εκτός εαυτού, δικαιολογημένα, και με προσωπικό του ξενοδοχείου να μην ξέρει τι να κάνει.

Αλλά το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ. Μόλις κάποιοι έπαιρναν μετά από κόπους ένα κλειδί δωματίου, ανακάλυπταν ότι δεν ήταν το δωμάτιο που είχαν κλείσει και γυρνούσαν πίσω για παράπονα και προσπάθεια αλλαγής δωματίου. Πολλοί ήταν αυτοί που έκλεισαν πρώτοι δωμάτιο για να εξασφαλίσουν ότι θα μείνουν στο Πόρτο Ρίο στο κεντρικό ξενοδοχείο αλλά τους πήγαιναν στα χωράφια σε απαράδεκτα δωμάτια. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που ακούστηκε ότι δεν υπάρχουν στο ξενοδοχείο πάνω από 5 δωμάτια τρίκλινα και τα τρίκλινα, τα οποία η ζήτηση ήταν γύρω στα 70, ήταν όλα με ράντζα. Μάλιστα κάποια δωμάτια δίκλινα που χρειάστηκε να γίνουν τρίκλινα, έπρεπε να βγούνε εκτός δωματίου τραπεζάκι και καρέκλες για να χωρέσει το ράντζο. Φανταστείτε τώρα δωμάτιο σκακιστή χωρίς ένα τραπεζάκι και δύο καρέκλες. Φυσικά είναι εντελώς περιττό να αναφερθεί ότι ο όρος "τετράκλινο" είναι απαγορευμένη λέξη και έννοια.

Αλλά ακόμα και όταν τελείωσε η περιπέτεια με την εξεύρεση δωματίων άρχισαν οι βλάβες. Κλιματιστικά εκτός λειτουργίας, τηλέφωνα που δεν λειτουργούσαν, βρώμικα δωμάτια και τουαλέτες, και ασύρματο διαδίκτυο ανύπαρκτο παρά τα λεγόμενα της προκήρυξης για τη διαφήμιση του ξενοδοχείου. Άραγε η προκήρυξη των αγώνων ισχύει μόνο ως προς τις υποχρεώσεις των αθλητών και των συνοδών; Οι υποχρεώσεις της ΕΣΟ και του ξενοδοχείου είναι προαιρετικές;

Και μέσα σε όλο αυτό το χάος, και με τις απειλές των συνοδών ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν γι αυτές τις παροχές, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης κοίταγαν αποσβολωμένοι χωρίς πραγματικά να μπορούν να κάνουν τίποτα. Το μόνο που έγινε με συμφωνία επικεφαλής διαιτητή και διευθυντή αγώνων ήταν να αρχίσει ο πρώτος γύρος στις 6 το απόγευμα. Κατά τα άλλα η ομοσπονδία έδειξε το πραγματικό της ενδιαφέρον για το άθλημα, τους αθλητές και τους συνοδούς. Έδειξε το πόσο μακρυά είναι από την λογική "πληρώνουν τα κορόιδα, ας τους σεβαστούμε και λίγο". Το σκεπτικό της ΕΣΟ έχει σταματήσει στο πρώτο σκέλος "πληρώνουν τα κορόιδα".

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου που είναι μετριότατο. Φαγητό όχι πολύ καλό χωρίς ποσότητες και ποικιλία και με τραπεζομάντιλα που αλλάζονται μία φορά τη μέρα και σε αναγκάζουν να τρως πάνω στα λάδια και τα ψίχουλα των προηγουμένων.

Το μόνο, πρέπει να πούμε, που έσωσε την κατάσταση από το να παρεκτραπεί ήταν η ψυχραιμία του διευθυντή και των ανθρώπων την υποδοχής του ξενοδοχείου που δεν έδωσαν αφορμή με κάποιο σχόλιο ή απάντηση στην ένταση και κράτησαν χαμηλούς τόνους αφήνοντας το κόσμο να ξεσπάσει.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρός και αυτό θα φανεί στην Α' Εθνική, εκτός και εάν απαγορευτεί η είσοδος σε θεατές. Τα παιδιά παίζουν με μία μόνιμη μουσική από την πισίνα που βρίσκεται ακριβώς απ' έξω από το χώρο, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται να κάνει κάποια παρατήρηση, με ελλιπές κλιματισμό και, εάν είναι δυνατόν, με μεγάλες οθόνες (προτζέκτορες) γύρω-γύρω στους τοίχους με σλάιτς από τους χορηγούς (λογότυπα και φωτογραφίες) που εναλλάσσονται όλη την διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα τα πιο μικρά αλλά αλλά και τα μεγαλύτερα να παραπονιούνται για έλλειψη προσοχής στην παρτίδα τους. Κάποιοι γονείς που πήγαν να διαμαρτυρηθούν απλά τους αγνόησαν.




Για τη διαιτησία, η οποία έχει προβλήματα, θα ασχοληθούμε στο τέλος των διοργανώσεων. Να δούμε το πανηγύρι που θα γίνει στην Α' Εθνική που το επίπεδο και οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και συνολικά θα κρίνουμε. Όπως θα ασχοληθούμε και με το γεγονός ότι πολλοί, από τους συνοδούς και μέλη-παράγοντες αποστολών,, βρίσκονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο ναό της τύχης. Είχαμε άλλωστε επισημάνει από την αρχή την εντελώς λάθος επιλογή του χώρου για τέτοια διοργάνωση με εκατοντάδες μικρά παιδιά.

Εδώ και πηγαίνοντας κόντρα στις μουσικές μου αναζητήσεις, ενάντια σε κάθε προσωπική αισθητική περί μουσικής θα ήθελα να βάλω ένα τραγούδι το οποίο ο καθένας μπορεί να το προσανατολίσει όπου θέλει. Στην πολιτική, στην κοινωνία, στις προσωπικές σχέσεις ή σε αυτό που περνάει στα διάφορα τουρνουά. Απολαύστε το, όσοι τουλάχιστον απολαμβάνετε τέτοιου είδους ακούσματα. Στίχοι-Μουσική Σόφη Παππά, Τραγούδι Νότης Σφακιανάκης.


36 σχόλια:

  1. γιατι εχει προβληματα η διαιτησια ως τωρα?
    μπορει να δημοσιευτει καποιο περιστατικο(αν εχει γινει)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tragic, tragic και πάλι tragic!
    Η ΕΣΟ δεν έχει παράγοντες να κάνουν μισή δουλειά σωστή. Δε λέω ότι είναι όλοι άχρηστοί, αλλά οι περισσότεροι είναι απαράδεκτα αδιάφοροι.
    Εκλογές έρχονται, κόκκινη κάρτα, λοιπόν, στους κουρασμένους της διοίκησης και στους ανύπαρκτους της αντιπολίτευσης.
    Εγώ θα ήθελα 21 ανθρώπους να ασχολούνται στο φουλ με τη διοργάνωση. Τόσο δύσκολο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ως προς την διαιτησία οι τοπικοί διαιτητές με την βοήθεια του επικεφαλής διαιτητή ανταποκρίνονται αρκετά καλά στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. μόνο η παρουσία της περιστερίοτισας διεθνής διαιτήτριας, γνωστής για τον προβληματικό της χαρακτήρα και της έλλειψης γνώσεων, είναι παραφωνία στο χώρο αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δημιουργησε καποιο συγκεκριμενο προβλημα η κυρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να ξεκαθαρίσω κάτι για τη διαιτησία. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα το μεγάλο πρόβλημα γιατί βοηθάει το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και ο επικεφαλής διαιτητής με την τεράστια πείρα του. Γι αυτό το λόγο δεν αναφέρω κάποιο περιστατικό. Υπάρχουν πολλά μικρά. Ας περάσει και η Α' Εθνική αλώβητη και όλα θα είναι μια χαρά. Για την κυρία που λέτε, η παρουσία της πιστεύω πως επιβάλλεται σαν επικεφαλής της μεγαλύτερης ΤΕΔ της χώρας. Η διακριτική στάση και παρουσία της μέχρι τώρα δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν για οποιαδήποτε μομφή ή σχόλιο. Προσωπικές εμπάθειες ας μείνουν μακρυά από τα παιδιά και το άθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΣΟ επέλεξε το ξενοδοχείο που της έδωσε τη χαμηλότερη τιμή ανά άτομο, επομένως και τη μεγαλύτερη διαφορά από τη τιμή πώλησης. Αρα το μοναδικό κριτήριο επιλογής ήταν το πόσα θα βγάλει η ΕΣΟ.
    Στη συνέχεια το ξενοδοχείο από τη στιγμή που έδωσε τα δωμάτια σε πολύ χαμηλή τιμή (καμμιά σχέση με τη τιμή που πληρώνουν οι συμμετέχοντες) προσπαθεί να βγάλει τα "σπασμένα" κατεβάζοντας τη ποιότητα και το κόστος των υπηρεσιών όπου μπορεί (φαγητό, καθαριότητα, λίγο προσωπικό, κλπ).

    Και έτσι έχουμε το μπάχαλο το οποίο πληρώνουν για μια ακόμα φορά οι γονείς και τα παιδιά.

    Το θέμα είναι ως πότε θα ανεχόμαστε εμείς οι γονείς αυτή τη συμπεριφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μερικές παρατηρήσεις-διορθώσεις!
    - τα λογότυπα των χορηγών ΔΕΝ προβάλλονται στη διάρκεια των παρτίδων, παρά μόνο στα δέκα πρώτα λεπτά, όταν τραβάτε φωτογραφίες σαν αυτές που δημοσιεύετε :) Αυτό γίνεται για τον προφανή λόγο της προβολής των χορηγών. Αμέσως μετά, αυτό σταματά και προβάλλεται σταθερά και μόνο η αφίσα της διοργάνωσης, χωρίς καμία εναλλαγή. Δεν ξέρω πως διαπιστώθηκε αυτό το "σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας", αλλά έχουμε παίξει κι εμείς σκάκι, δεν είμαστε κάφροι για να ενοχλούμε τους παίκτες με αυτόν τον τρόπο!
    - Ο κλιματισμός ήταν όντως ελαφρώς προβληματικός τις πρώτες δύο ημέρες, διότι, αν και επαρκής στα χαρτιά, η τοποθέτηση των κλιματιστικών σωμάτων ήταν κάπως ατυχής. Να σημειώσω ότι αυτό γίνεται αισθητό μόνο όταν είναι και οι γονείς μέσα, στην αρχή του γύρου - μετά είναι άνετα. Το πρόβλημα διορθώθηκε την Τρίτη το πρωί, όταν ήρθε ψυκτικός με το συνεργείο του και τροποποίησε τις εγκαταστάσεις (και προσέθεσε άλλη μια μονάδα).
    - Δεν είναι αλήθεια ότι "κανείς δεν ασχολείται με τη μουσική από την πισίνα". Καθημερινά μεριμνούμε για την μείωση της έντασης, ο ίδιος ο διευθυντής του ξενοδοχείου ασχολείται επίσης, αλλά μερικές φορές σερβιτόροι και πελάτες(!) του μπαρ της πισίνας πειράζουν το στέρεο!?! Επίσης, η μουσική ακουγόταν (λίγο, και στις πίσω σειρές) γιατί η προβληματική εγκατάσταση των κλιματιστικών άφηνε δύο μπαλκονόπορτες μερικώς ανοικτές. Όπως είπα, και αυτό έχει λυθεί. Αν τύχει και κανείς περαστικός δυναμώσει τη μουσική, αμέσως ειδοποιούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστος Γκορίτσας28 Ιουνίου 2012 στις 12:45 μ.μ.

    Σωτήρη, προτείνω οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση (διευθυντής ξενοδοχείου, διευθυντής αγώνων, επικεφαλής διαιτητής και γονείς, εφόσον το επιθυμούν), να υποβάλουν γραπτώς και επωνύμως μετά το πέρας της διοργανώσεως τις παρατηρήσεις τους! Αν έχουμε αληθές ενδιαφέρον να βελτιώνουμε κάθε χρόνο τόσο το αγωνιστικό, όσο και το ξενοδοχειακό σκέλος της διοργανώσεως είναι απαραίτητο να συμβάλλουμε, με όση αντικειμενικότητα διαθέτει καθείς, στον καλύτερο μελλοντικό σχεδιασμό και στην καλύτερη μελλοντική διεξαγωγή των αγώνων αναλαμβάνοντας την ευθύνη της κριτικής και των προτάσεών μας. Εν συνεχεία, προτείνω η Ε.Σ.Ο. να συστήσει αμέσως, ήτοι από τη συνεδρίασή του Δ.Σ. της, η οποία θα λάβει χώρα στο Ρίο το Σάββατο, 30.06.2012, ειδική Επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί τα ως άνω στοιχεία και θα χαρτογραφήσει την ξενοδοχειακή αγορά, ούτως ώστε να υφίσταται έδαφος και χρόνος, για να διεξαχθούν τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα 2013 κατά τρόπο αμοιβαίως επωφελέστερο για τους συμμετέχοντες, τις συμμετέχουσες και τις οικογένειές τους, αλλά και την Ε.Σ.Ο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία. Λύσαμε το πρόβλημα με την προβολή αφού μόνο στο ανοιγμα τα παιδιά χαζεύουν και όχι όλη τη παρτίδα. Ο κλιματισμός φτιάχτηκε μετά τον τρίτο γύρο και στην πισίνα παρακαλούμε τους μερακλωμένους να μην ανοίγουν τη μουσική. Με όλα τα υπόλοιπα τι θα γίνει; Απάντηση και κυρίως ηθική ικανοποίηση δεν βλέπω να υπάρχει. Με το φαγητό, την έλλειψη δικτύου σε όλους τους χώρους (εκτός την υποδοχής), την καθαριότητα, τα μικρά δωμάτια, την απίστευτη ταλαιπωρία της πρώτης μέρας και τόσα άλλα προβλήματα θα γίνει κάτι; Έστω να μην πληρωθεί με απόφαση της ΕΣΟ η μισή πρώτη μέρα, έτσι για αποζημίωση του ταλαιπωρημένου σκακιστικού κόσμου. Γιατί όλοι εκεί στα πηγαδάκια έξω από το χώρο των αγώνων αυτό το θέμα συζήτησης έχουν. Εκτός και εάν στέλνετε τα παιδιά τυφλά σε τέτοιες διοργανώσεις σαν πειραματόζωα για να λυθούν τα όποια προβλήματα και έπειτα να έρθουν τα ονόματα της Α' Εθνικής να έχουν μία καλύτερη διαμονή. Του χρόνου λοιπόν να γίνει πρώτα η Α' Εθνική, να τραβήξουν οι GM το ζόρι (που κάνουν διακοπές τζάμπα) και έπειτα να ερθούν τα παιδάκια με τους γονείς και του συνοδούς που τα ακουμπάνε χοντρά και με μεγάλη δυσκολία, να περάσουν καλά χωρίς προβλήματα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στα νεανικά είναι πλέον εξοργισμένοι. Το ξενοδοχείο με δήλωσή του προσπάθησε να δικαιολογηθεί (κάνει και πάρτυ σήμερα). Η ΕΣΟ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το κοινό αίσθημα να κάνει μία κίνηση;

    ΥΓ Θα ήθελα να αναφέρω ότι ο μόνος που πολύ συχνά αναλαμβάνει την "ευθύνη" να απαντήσει είναι ο γνωστός middlewave και ο κ. Γκορίτσας. Ανεξάρτητα από εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί τους είναι οι μόνοι που βγαίνουν μπροστά και απαντάνε επώνυμα. 4-5 (υπεύθυνους) ακόμη να είχαμε με αυτή την επικοινωνιακή συμπεριφορά θα μπορούσε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και θα είχαμε λύσει πολλά θέματα ή στη καλύτερη περίπτωση θα ξέραμε τα πιστεύω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστές οι παρατηρήσεις, και τώρα και παραπάνω, γι αυτό και δεν σχολίασα! Απλά επεσήμανα μερικές μικροδιορθώσεις. Για τα υπόλοιπα, δυστυχώς, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Να μη θεωρηθεί το σχόλιό μου ως αντιδικία η απόπειρα αποπροσανατολισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστά sw. Η ΕΣΟ στηρίζεται από τους αθλητές και τους γονείς τους. Είναι η ομοσπονδία του αθλήματος μας. Και ωφείλει, εκ θέσεως, να υποστηρίζει τα συμφέροντα των μελών της. Η ΕΣΟ μας έστειλε σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο με συγκεκριμένες προδιαγραφές που δεν τηρούνται. Πρέπει η ΕΣΟ να απαιτήσει από το ξενοδοχείο να μη χρεωθεί η μισή (τουλάχιστον) πρώτη μέρα. Επαναλαμβάνω, θεωρητικά, η ΕΣΟ πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα των σκακιστών και όχι των ξενοδόχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικά με αυτό που γράφει ο κύριος Γκορίτσας παραπάνω, όσον αφορά τους γονείς έχουμε στείλει πολλές φορές επώνυμες ατομικές και ομαδικές καταγγελίες στο παρελθόν για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.
    Η συνεχιζόμενη κατάσταση δείχνει το πόσο ελήφθησαν υπόψη αυτές οι καταγγελίες. Είναι προφανές ότι χρειάζεται κάτι πιο δραστικό για να αλλάξει κάτι.

    Επί πλέον κύριε Γκορίτσα, η συμμετοχή και η παρατηρήσεις των γονέων δεν πρέπει να είναι προαιρετικές ("εφ όσον το επιθυμούν")αλλά καθοριστικές και με τη μεγαλύτερη βαρύτητα.

    Ας τολμήσει η ΕΣΟ να δώσει σε όλους ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και τη διαμονή, φαγητό, κλπ. Είναι πολύ εύκολο μετά από την επεξεργασία των απαντήσεων να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα.

    Το "μυστικό" για μένα βρίσκεται σε αυτό που έγραψα παραπάνω, ότι όταν το πρώτιστο είναι το μέγιστο κέρδος και θεωρούνται οι πελάτες δεδομένοι, δεν βρίσκεις το λόγο (η ΕΣΟ) να αλλάξεις αυτή κατάσταση.

    Ενα απλό παράδειγμα για την επιβεβαίωση των παραπάνω. Ας υποθέσουμε ότι ο διοργανωτής ενός ανοιχτού διεθνούς τουρνουά, είχε αυτές τις συνθήκες διαμονής στο τουρνουά του.
    Την επόμενη χρονιά θα πήγαινε κανείς να παίξει στο τουρνουά του;


    ΥΓ. Νομίζω ότι το ξενοδοχείο έχει κλείσει για άλλους πελάτες πλην του σκακιού, επομένως που βρίσκονται οι "μερακλωμένοι" που βάζουν δυνατά τη μουσική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήστος Γκορίτσας28 Ιουνίου 2012 στις 3:13 μ.μ.

    Αξιότιμε κύριε/ αξιότιμη κυρία!

    Στην Ελλάδα, όπου η ψήφος είναι de iure υποχρεωτική, αλλά de facto προαιρετική, όπου περίπου το 40% των ψηφοφόρων (Λιγότεροι, αν αφαιρέσουμε τους νεκρούς μη διαγραφέντες από τους εκλογικούς καταλόγους και τους ετεροδημότες, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύσουν από τον τόπο κατοικίας τους στον τόπο ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματός τους.) απείχε από τις κρισιμότερες για το μέλλον ης πατρίδας μας Βουλευτικές Εκλογές, είναι προφανές ότι ουδένα μπορούμε να εξαναγκάσουμε να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά, αντιθέτως, οφείλουμε να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε να συμμετέχουν. Βλέπετε, κι εσείς ο ίδιος/ η ίδια δε συμμετέχετε στην παρούσα δημόσια συζήτηση παρά μόνον ανωνύμως, ενώ, κατά τη γνώμη μου, ουδείς υφίσταται περί τούτου λόγος, αφού όποιος έχει επιχειρήματα, όποιος πληρώνει και, το σπουδαιότερο, όποιος είναι γονέας έχει καθήκον να συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις του (Και με το ονοματεπώνυμό του και με το «πρόσωπο», το οποίο διαθέτει στη σκακιστική κοινότητα) στην προσπάθεια βελτιώσεως των συνθηκών, υπό τις οποίες παίζουμε σκάκι εμείς και τα παιδιά μας.
    Ας πάμε παρακάτω!
    1. Αν κατά το παρελθόν έχουν σταλεί μεμονωμένες επιστολές διαμαρτυρίας γονέων προς την Ε.Σ.Ο., οι οποίες τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς, τους οποίους περιέχουν, και δεν έχουν ληφθεί υπόψη, κακώς, κάκιστα! Όμως, τα προβλήματα του παρελθόντος δεν πρέπει ούτε να μας οδηγούν στο να τα αποδεχόμαστε μοιρολατρικώς ούτε στο να πετάμε απλώς το μπαλάκι στους άλλους. Αντιλαμβάνεστε ότι μια θεσμοθετημένη διαδικασία με αρμοδίους και υπευθύνους συγκεκριμένα πρόσωπα θα απέκλειε το ενδεχόμενο μη αξιολογήσεως και μη λήψεως υπόψη οιασδήποτε επώνυμης και τεκμηριωμένης παρατηρήσεως και προτάσεως, αφού το ενδεχόμενο να «χαθούμε στη μετάφραση» θα εξαλειφόταν.
    2. Κατά τη γνώμη μου, η διεξαγωγή ποιοτικών μαζικών πανελλήνιων διοργανώσεων δεν είναι τόσο δύσκολη, όσο φαντάζει στα μάτια κάποιων. Όμως, απαιτεί οργάνωση και αφοσίωση, όπως περίπου έγραψε προηγούμενος ανώνυμος συνομιλητής. Η σωστή οργάνωση απαιτεί χρόνο και αρκετός χρόνος θα υπάρχει, μόνον αν η ειδική Επιτροπή, τη σύσταση της οποίας προτείνω, αρχίσει να εργάζεται ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου 2012.
    3. Ακροτελεύτια παρατήρηση: Έχω σιχαθεί πλέον την ψυχοθεραπευτική μεν, ανέξοδη και αδιέξοδη δε κριτική, η οποία είναι τέτοια, όταν δεν συνοδεύεται από θετικές ενέργειες και μια, μικρή έστω, θυσία του εαυτού μας για αυτό, το οποίο υποτίθεται ότι μας ενδιαφέρει. Επίσης, έχω σιχαθεί τους ασκούντες δημόσια ή οιονεί δημόσια εξουσία, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν εξουσία, αλλά δεν έχουν υποχρεώσεις και καθήκοντα. Πιστεύω ότι στο σκάκι διαθέτουμε αρκετούς ικανούς, πρόθυμους και τίμιους παράγοντες, στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο., στις Ενώσεις/ Τοπικές Επιτροπές και στα σωματεία, οι οποίοι έχουν παράξει, παράγουν και μπορούν να παράξουν αξιόλογο έργο και να επιτύχουν απτά θετικά αποτελέσματα και για το άθλημά μας και για τον κόσμο μας. Θα τους ξεχωρίσετε εύκολα στις επόμενες εκλογές, αφού θα προσδιοριστούν θετικώς, μέσα από την προσωπικότητα, το έργο και τις προτάσεις τους, και όχι αρνητικώς, εξ αντιδιαστολής προς τους «πολιτικούς αντιπάλους» τους, και θα επιδιώξουν συνεργασίες επί συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου με συγκεκριμένο χρονοστοχοδιάγραμμα, για να χρησιμοποιήσω μια λέξη, η οποία έγινε προσφάτως της μόδας. Κοντολογίς, μη αρκείστε στη γκρίνια, έστω και αν είναι δικαιολογημένη, συμμετέχετε και συνεργασθείτε με ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται τουλάχιστον όσο και εσείς για το σκάκι και τους σκακιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κύριε Γκορίτσα, αδυνατώ να κατανοήσω τη επίθεση,το ύφος και τη γλώσσα της απάντησής σου. Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι;

    Επομένως δεν μπαίνω στη διαδικασία απάντησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστος Γκορίτσας28 Ιουνίου 2012 στις 3:46 μ.μ.

    Η απάντησή μου προφανώς και δεν ήταν επιθετική. Αν την εξέλαβες ως τέτοια, ή εγώ δεν μπορώ να εκφράζομαι σωστά ή εσύ δεν μπορείς να καταλαβαίνεις σωστά. Το αν θα μπεις ή όχι στη διαδικασία απαντήσεως αφορά μόνον εσένα και κανέναν άλλον. Συγχώρα μου τον ενικό, αλλά, για να μου απευθύνεσαι εσύ στον ενικό, μάλλον γνωριζόμαστε, οπότε τεκμαίρω ότι έχω την οικειότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απάντηση στον Ανώνυμο, σχετικά με την πισίνα: το Πόρτο Ρίο είναι ο νο1 "in" προορισμός για όλη την πατρινή νεολαία για μπάνιο. Κάθε απόγευμα υπάρχουν, στην πισίνα, το μπαρ της και την παραλία, περισσότεροι από 300 επισκέπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευτυχώς που ο αγαπητός middlewave είναι εθισμένος με το διαδίκτυο και έτσι έχουμε απάντηση σε όλα! :-)

    Οσο για σένα κύριε Γκορίτσα μου, το πρόβλημα με σας τους πολιτικάντηδες επαγγελματίες παράγοντες, είναι ότι βλέπετε γύρω σας παντού εχθρούς ή μάλλον ένα από τα προβλήματα.

    Το πως ήταν η απάντησή σου άσε να το κρίνει κανένας άλλος επισκέπτης του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρήστος Γκορίτσας28 Ιουνίου 2012 στις 4:40 μ.μ.

    Λυπούμαι, διότι κάνεις κατάχρηση της φιλοξενίας του sw, προσπαθώντας να μετατρέψεις μια απόπειρα δημόσιου διαλόγου σχετικώς προς τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα σε προσωπική αντιπαράθεση. Δεν πρόκειται να σε ακολουθήσω, όσο απρόκλητα εριστικός και προσβλητικός και αν γίνεις. Να είσαι πάντα καλά και να βρίσκεις τις σωστές λύσεις πρωτίστως στα δικά σου προβλήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητοί φίλοι ψυχραιμία. Η πρόταση του κ. Γκορίτσα είναι μία αρχή. Τίποτα δεν αλλάζει το παρελθόν. Το ότι το ζήσαμε όμως μπορεί να αλλάξει το μέλλον. Παράπονα και προτάσεις λοιπόν εγγράφως το Σάββατο 30/06/12 στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΟ έτσι ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις μήπως και βρεθεί κάποια λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απορώ με την ψυχραιμία του Γκορίτσα. Ο τύπος γράφει στο μπλογκ, όπως παίζει σκάκι: Για να κάνει επίθεση, πρέπει να έχει γκρεμιστεί φούρνος. :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ίσως τώρα μετά τις απονομές των Πανελληνίων Νεανικών να καταλάβατε κύριοι της ΕΣΟ ότι αυτό που φωνάζω μέσα από αυτό το ιστολόγιο εδώ και πολύ καιρό, για την αγανάκτηση των οικογενειών που πληρώνουν με αίμα πια τις διοργανώσεις σας, είναι απόλυτα αληθές. Τέτοια απονομή δεν θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ. Εισπράξατε αυτό που αισθάνεται ο κόσμος. Τελειώσαν τα Νεανικά και ακόμη κανένας δεν έχει βγάλει μία ανακοίνωση με μία συγνώμη και μία ηθική ικανοποίηση των οικογενειών. Εάν δεν διορθώσετε τα πράγματα ο κόσμος θα σας γυρίσει τη πλάτη. Όσο σας κοιτάει, ακόμη και εάν σας αποδοκιμάζει, έχετε περιθώριο να αλλάξετε τα πράγματα και να ακολουθήσετε άλλο δρόμο προασπίζοντας τα συμφέροντα των σκακιστών και των οικογενειών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι έγινε στις απονομές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μην ανησυχείς αγαπητέ sw,
    θα συσταθεί η αρμόδια επιτροπή (με μέλη αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα) η οποία θα εξετάσει (το προφανές!) και θα βρεί τι φταίει!
    Στη συνέχεια θα συνταχθεί το πόρισμα αφου βεβαίως χαρτοσημανθεί με τα προβλεπόμενα εκ του νόμου χαρτόσημα, θα πρωτοκοληθεί και εισαχθεί στο αρχείο της ΕΣΟ.
    Μετά από κάποιους μήνες θα ανακοινωθεί, το πόρισμα, το οποίο θα καυτηριάζει τα κακώς κείμενα, θα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του πρός τους καϋμένους τους γονείς που ταλαιπωρήθηκαν και στη καλύτερη περίπτωση θα ρίξει τις ευθύνες στο ξενοδοχείο που δεν τήρησε τα υποσχόμενα.

    Και εμείς εδώ θα είμαστε του χρόνου να λέμε ξανά τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ανώνυμος 4:54
    Πολλές αποδοκιμασίες στα μέλη τις ΕΣΟ που πήγαν να κάνουν απονομές. Η σπίθα ήταν το κυπελλάκι και τα τρία μετάλλια αντί των τριών κυπέλλων και τα έξι μετάλλια, με την πρόφαση ότι η προκήρυξη δεν προβλέπει κάτι. Έγινε φασαρία και ξέσπασμα ο κόσμος και για το ξενοδοχείο και για τα λεφτά και για όλα. Μερικοί, μη λέμε ονόματα, φύγαν άρον-άρον.

    @ Ανώνυμοε 4:56
    Πικρές αλήθειες λες. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε. Οι πάσης φύσεως έρευνες για καταλογισμό ευθυνών κάπως έτσι καταλήγουν. Στη ζαρντινιέρα που έχεις ο καθένας πρόχειρη.

    Θα κυκλοφορήσει εάν δεν έχει γίνει ήδη, έγγραφο καταγγελία σωματείου της Πελοποννήσου, για τα τεκταινόμενα. Θα την περιμένουμε με αγωνία και φυσικά θα δημοσιευτεί αμέσως μόλις τη λάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το ΔΣ της ΕΣΟ που θα συνεδριάση το Σάββατο 30 Ιουνίου στο ΠΟΡΤΟ ΡΙΟ έχει να ασχοληθεί με πιο σημαντικά πράγματα, όπως το πιο κάτω θέμα:
    ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

    Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ
    06. Αιτήματα Σ. Γρίβα και Σκακ. Ακαδ. Θεσ. «Ο Γαλαξίας» για αναγνώριση / έγκριση Σκακιστικών Ακαδημιών FIDE

    Τα νεανικά τελείωσαν και όλα είναι πλέον παρελθόν, τι και αν υπήρξαν προβλήματα, τι και αν τα μετάλλια ήταν άθλια, τώρα έχει σειρά άλλη μπίζνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το κύπελλο τελείωσε, αλλά για την ώρα δεν έχει ενημερωθεί η κατάλληλη σελίδα:
    ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 29/6/2012 (11:00)
    ΟΜΑΔΕΣ
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ - XAN ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
    ΤΕΛΙΚΟΣ 29/6/2012 (11:00)
    ΟΜΑΔΕΣ
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    ΣA ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    http://www.chessfed.net/finalfour12/schedule.html

    και εννοείτε ότι ούτε τα φύλλα αγώνος έχουν ανέβει:
    http://www.chessfed.net/finalfour12/fa.html

    απορώ αυτή την στήλη για τα δελτία τύπου τι την θέλουν, αφού δεν έχουν βγάλει ούτε ένα για τα νεανικά και για το κύπελλο. τέτοια μιζέρια σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, είχαμε χρόνια να δούμε.
    κατά τα άλλα ο διευθυντής αγώνων των νεανικών και του κυπέλλου θα παραμείνει στη θέση του και για το διασυλλογικό της Α εθνικής, μάλλον ως επιβράβευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το σημαντικό θέμα του Δ.Σ. του Σαββάτου είναι, να κάνουμε ταμείο να δούμε πόσα βγάλαμε από τα κορόιδα!

    @ανώνυμος 4:56

    αυτή θα είναι εφεξής η υπογραφή μου, για να με ξεχωρίζει και ο κύριος Γκορίτσας -:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mην αδικείτε το ξενοδοχείο. Φιλοξένησε δωρεάν με διαμονή και διατροφή 150 προκρινόμενους, επίσης κάλυψε το προσωπικό, όλες τις οργανωτικές δαπάνες και έδωσε και λεφτά (κάπου 10 χιλιάρικα άκουσα) στην ΕΣΟ. Ακόμη και αν είχε αδυναμίες, είναι το μοναδικό που δεν φταίει.

      Διαγραφή
  28. Δείτε κι αυτό
    http://www.achaiachannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=29881:2012-07-05-17-23-11&catid=55:politics&Itemid=191

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επειδή έβαλες το βίντεο και στις δύο αναρτήσεις (Νεανικά και Α' Εθνική) έπρεπε να τα χωρίσεις λίγο. Εδώ γιατί δεν έβαλες το αντίστοιχο βίντεο από την απονομή των Νεανικών να δούμε πως ο κόσμος κατάλαβε το πόσο καλά πέρασε; Να δεις πόσο ικανοποιημένοι ήταν όλοι οι γονείς απο τη φιλοξενία; Πες μου ότι δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο; Εκεί να δεις ντοκουμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εαν εσείς έχετε κάποιο σχετικό βίντεο, ευχαρίστως να το δούμε κι αυτό! Πάντως εγώ που ήμουν και στις δύο διοργανώσεις και συμμετείχα κιόλας (στα νεανικά σε βοηθητικές εργασίες, στην Α Εθνική πιο ενεργά ) , έχω να σημειώσω τα εξης:
    α. Σχετικά με την ταλαιπωρία που αναφέρετε ότι υπέστησαν οι γονείς και συνοδοί, την 1η μέρα που έφτασαν στο ξενοδοχείο των αγώνων, έχω να παρατηρήσω πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν η διοργανώτρια ΕΣΟ είχε κάνει σαφές ότι δε χρειάζεται επιβεβαίωση της συμμετοχής στις 11:00 το πρωί( αφού και προκαταβολή είχαν πληρώσει οι άνθρωποι )και άρα οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούσαν να έλθουν στη πόλη και μετά τις 13:00, οπότε θα γλύτωναν και αρκετή ταλαιπωρία από το συνοστισμό, που σχεδόν σε όλες τις μαζικές διοργανώσεις, τέτοιου είδους, παρατηρείται.
    β. Προσωπικό ξενοδοχείου, βοηθητικό προσωπικό αγώνων, διαιτητές, μέλη οργανωτικής επιτροπής αγώνων καθώς και μέλη τοπικής Ένωσης, έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και ήταν ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί, ως όφειλαν άλλωστε.
    γ. Σχετικά με τα μετάλλια και κύπελλα, επειδή τυγχάνει να έχω δραστηριότητα σε πολλά αθλήματα και σπορ , μου ακούγεται υπερβολικό τουλάχιστο, να δοθούν περισσότερα μετάλλια, από τα τρία που δίνονται σε όλους τους αγώνες και αθλήματα. Τώρα το μέγεθος του κυπέλλου είναι άλλο θέμα προς συζήτηση. Εμένα μια χαρά μου φάνηκε. Νεανικό πρωτάθλημα σκάκι είναι. Δεν είναι και τελικός του Euro 2012. Για την πρωτιά στην αρχαιότητα αρκούσε κλάδος ελαίας και μόνο. Η δόξα της κατάκτησης της 1ης νίκης ήταν το μεγαλείο που απολάμβανε ο νικητής. Όπως και τώρα άλλωστε ισχύει, για τα ίδια τα παιδιά! Ούτε που τα νοιάζει πόσο μεγάλο είναι το κύπελλο και το μετάλλιο! Σημασία γι αυτά έχει η 1η , 2η ή 3η θέση.
    δ. Γενικά η διοργάνωση, όπως την έζησα συμμετέχοντας, μου φάνηκε μια χαρά, δεδομένου του ελάχιστου χρόνου, που μεσολάβησε, από την ημερομηνία ανακοίνωση του τόπου διεξαγωγής της. Και εκδηλώσεις υπήρχαν αρκετές, σχετικές με το σκάκι και πολλά και ενδιαφέροντα είχε και έχει η πόλη, να δει κανείς άμα έχει όρεξη. Αλλοιώς το μόνο που απομένει είναι η κριτική και η γκρίνια για όλα και για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2012 3:34 μ.μ.
    Για να μη μείνετε παραπονεμένος , ιδού και τα βίντεο από τις απονομές στα Πανελλήνια Νεανικά 2012 !
    Σας αφιερώνω τα χειροκροτήματα, εκεί όπου εσείς ακούγατε παράπονα. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τα βίντεο από τις απονομές στα Πανελλήνια Νεανικά (διάρκειας 25 λεπτών)

    http://www.youtube.com/watch?v=rh_zwjqeH_8&feature=plcp

    http://www.youtube.com/watch?v=2gP9YbgdqU0&feature=plcp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μπράβο για τα βίντεο που δείχνουν την ποιότητα και την ειλικρίνεια των λεγομένων σας. Γιατί σε δύο κομμάτια τα "ντοκουμέντα"; Τι έγινε ανάμεσα στα δύο αυτά κομμάτια; Μήπως εκεί ακριβώς που πολύ έντεχνα χωρίζετε τα βίντεο έγινε πανικός; Το ότι είχαν γραμμένο κανονικά τον εκπρόσωπο της ΕΣΟ δεν το είδατε; Και εάν εμείς είμαστε οι τρελοί σε ποιόν απευθύνετε ο κος Καλοσκάμπης στο 4:20 του δεύτερου βίντεο και μιλάει για προτάσεις; Και για να σας προλάβω, γιατί πλέον με αυτά τα βίντεο μπορούμε να καταλάβουμε το ρόλο και την αγωνία σας αλλά και την έφεση στην αλήθεια που έχετε, εάν τα βίντεο δεν είναι έντεχνα κομμένα ο κύριος που είχε δίκιο κατά τον κο Καλοσκάμπη πού φαίνεται να μιλάει; Το τι άκουσε ο εκπρόσωπος της ΕΣΟ, μόλις τελείωσαν οι απονομές των αγοριών, δεν περιγράφετε και εσείς μπορείτε να δείχνετε για αντιπερισπασμό τα παιδάκια στην πισίνα που έπαιζαν και τι καλά περνούσαν στη διοργάνωση. Περαστικά σας. Αλλά μάλλον είστε από αυτούς που συνήθως δεν πληρώνουν για να τους ενοχλεί όταν τους κοροϊδεύουν με αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δυστυχώς τα κακοπροαίρετα σχόλια κάποιων έχουν ξεπεράσει κάποια όρια.

    Επειδή εγώ ανέβασα τα συγκεκριμένα βίντεο. Να αναφέρω τι πραγματικά έγινε.

    Όντως υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από ομάδα γονέων προς τον κ. Ευσταθόπουλο για την μην απονομή μεταλλίων στους 6 πρώτους όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν το προέβλεπε η προκήρυξη. Υπήρξε και έντονη συζήτηση με τον κ. Πρεβενιό μετά την λήξη των απονομών για το θέμα των μεταλλίων.

    Παράπονα άλλης φύσης εγώ δεν άκουσα στην τελετή λήξης βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν κατά την διάρκεια της διοργάνωσης

    Τα βίντεο ανέβηκαν για να έχουν να θυμούνται κάτι τα παιδιά που τα πήγαν καλά, οι φίλοι και οι γνωστοί τους και όχι για να δείξουμε τι ωραία τα περάσατε ή για να κάνουμε πολιτική.

    Ως προς το θέμα του κοψίματος το βίντεο γράφτηκε με μια κάμερα των 120 ευρώ Sanyo VPC CG21 η οποία έχει αυτονομία γύρω στα 50 λεπτά με μία ώρα. Επειδή μόλις ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες δεν μπορούσα να εκτιμήσω λόγω της έντασης πόση ώρα θα πάρει η ιστορία σταμάτησα την κάμερα δεδομένου ότι ήδη είχα ένδειξη για μειωμένη μπαταρία.

    Αν ήθελα να αποκρύψω το γεγονός θα έκοβα και την τοποθέτηση του κ Καλοσκάμπη.

    Καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιων να εκφράσουν τα παράπονα τους που κατά το πλείστον είναι και δικαιολογημένα αλλά και λίγη σύνεση στους χαρακτηρισμούς δεν βλάπτει.

    Λυπάμαι που αφιλοκερδώς έκανα το κόπο να φέρω τρίποδο, κάμερα,ξόδεψα χρόνο να ανεβάσω το βίντεο και κατηγορούμαι και ευθέως ως ψεύτης από κάποιον που ούτε με γνωρίζει.

    Το όνομα μου στην διάθεση του διαχειριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να διευκρινίσω ότι χρησιμοποιώντας τον όρο κακοπροαίρετα σχόλια, αναφέρομαι στην αρνητική προδιάθεση που υπάρχει σε κάποια σχόλια και δεν είχα σκοπό να χαρακτηρίζω κανέναν προσωπικά.

      Διαγραφή