skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πανελλήνια Νεανικά 2012

12 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση είχε σήμερα η on line εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Τη διαβάσατε; Ενδιαφέρουσα έτσι;

Με αφορμή λοιπόν αυτή την είδηση καλό είναι να ανοίξει η κουβέντα για το που θα γίνουν τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 2012 και το Πρωτάθλημα Α' Εθνικής. Και αυτό γιατί πολλά ακούγονται ότι είναι ήδη προγραμματισμένο, να γίνουν στην Χαλκιδική, στο γνωστό συγκρότημα που χρωστάει στο ΙΚΑ πάνω από 1,37 εκατομμύρια ευρώ.

Η αντίδραση του ιστολογίου είναι πάγια για αποφυγή διοργανώσεων σε τόσο πολυτελή ξενοδοχεία, τα οποία εκ των πραγμάτων ανεβάζουν το κόστος ανυπόφορα για τις οικογένειες, αλλά πλέον η αντίδραση μας εστιάζεται και στο γεγονός ότι η καθ' όλα τίμια ΕΣΟ, πέρυσι, για μία συμφωνία μεταξύ ιδιώτη διοργανωτή και ιδιωτικών συμφερόντων επιχείρηση, θεωρήθηκε ότι την προσβάλει η αθέτηση; (δεν είναι σίγουρο) κάποιων υποχρεώσεων του διοργανωτή, και την ανάγκασαν να κάνει φέτος η ίδια τις διοργανώσεις.

Το ότι η επιχείρηση, χρωστάει στο ΙΚΑ αυτό το ποσό, ηθικά, δεν ενοχλεί την ΕΣΟ και τους σοφούς συμβούλους της; Σε μία εποχή που το ΙΚΑ, όπως λένε (ψευτικά για μένα), δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις, και το κράτος πρέπει να δανείζεται γι αυτό το σκοπό (ανήθικο ψέμα για μένα), πως η τόσο ευαίσθητη ΕΣΟ δεν την ενοχλεί το χρέος του συγκροτήματος που συναλλάσεται; Θα μου πείτε τι την ενδιαφέρει την ΕΣΟ αυτό; Μια εμπορική συμφωνία κάνει και εξάλλου σήμερα έγινε γνωστό αυτό το χρέος.. Ας το δεχτώ και ας περιμένουμε λίγες μέρες να δούμε την αντίδραση της.

Ήδη, όμως, έκανε τα Πανελλήνια Σχολικά 2012 στο συγκεκριμένο συγκρότημα (αλήθεια, που είναι ο οικονομικός απολογισμός από αυτή τη διοργάνωση); Μήπως και αυτή η συμφωνία, για Πανελλήνια  Ατομικά και Α' Εθνική, έχει κλείσει από καιρό; Γιατί ξέρουμε ότι στη Χαλκιδική και στο G-HOTELS θα πραγματοποιηθούν τα Πανευρωπαϊκά Σχολικα Πρωταθλήματα 2012 από 12/06/2012-21/06/2012, δηλαδή θα τελειώσουν, μόλις μία μέρα πριν αρχίσουν τα Πανελλήνια Νεανικά 2012. Σπουδαία σύμπτωση. Η μήπως δεν είναι, και το κόλπο είναι στημένο; Που να κατεβαίνουν τώρα οι Ρώσοι πετρελαιάδες στην Αθήνα, στη Χαλκίδα ή στη Κρήτη.

Όπως και να έχει, ΔΕΝ πρέπει να γίνουν οι διοργανώσεις πάλι στη Χαλκιδική. Τέλος πάντων σεβαστείτε όλο αυτόν τον κόσμο που ΔΕΝ μπορεί πλέον να πληρώσει. Θα καταστρέψετε το Ελληνικό σκάκι με αυτές τις ενέργειες. Ήδη τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειωθεί οι συμμετοχές κατά 40%. Σε λίγο θα κάνετε Πανελλήνιο Νεανικό Πρωτάθλημα μόνο με τους προκριμένους αθλητές και αυτοί θα έρχονται χωρίς συνοδούς ή με ένα συνοδό ανά 5-6 αθλητές (οι μικρότερες ηλικίες). ΔΕΝ έχει πλέον ο κόσμος λεφτά. Τον Ιούνιο έρχονται καινούργια μέτρα, περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, φόροι, νέα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία. Ποιoς θα έρθει να παίξει σκάκι όταν θα παλεύει με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή του:

Βάλτε λίγο τη λογική να δουλέψει. Βγάλτε το μυαλό από τη τσέπη και βάλτε το στο κεφάλι. Μη σκέφτεστε μόνο το οικονομικό μέρος των διοργανώσεων. Φέρτε τη διοργάνωση πιο κοντά στην Αθήνα και όχι σε τόσο ακριβά ξενοδοχεία. Ας γίνουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι διοργανώσεις. Ή στο χώρο που έγιναν τα Νεανικά της Αττικής. Χωρίς ξενοδοχεία και κέρδη. Η αλληλεγγύη των σκακιστών θα φανεί ακόμη και στη φιλοξενία των φίλων μας από την επαρχία, στα σπίτια μας. Για να μη πληρώσουν ούτε ένα ευρώ σε ξενοδοχεία, για όσο διαρκούν οι αγώνες. Δημιουργήστε αυτήν την άμιλλα σε όλους μας και εκτός αγώνων. Δεν θα βγείτε χαμένοι από μία τέτοια κίνηση.

Προσοχή. Όταν θα χάσετε και τους τελευταίους σκακιστές από τις διοργανώσεις θα καταλάβετε τι έχετε κάνει. Τότε θα είναι πολύ αργά όμως.
Διαβάστε Περισσότερα "Πανελλήνια Νεανικά 2012"

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Νεανικά Αττικής 2012

23 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Τελείωσαν σήμερα τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2012 στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, με διοργανωτές την ΕΣΣΝΑ, το Δήμο Περιστερίου και φυσικά την ΠΣ Περιστερίου. Μπορείτε να δείτε αποτελέσματα, προκρίσεις, παρτίδες και πολλά άλλα στον ιστότοπο της διοργάνωσης.

Εμείς για άλλη μια φορά θα αρκεστούμε στην περιγραφή των όσων ακούσαμε από μαρτυρίες, συζητήσεις και πληροφορίες και θα πούμε την προσωπική μας άποψη για τη διοργάνωση.

Πρώτα απ' όλα να πούμε ότι σε γενικές γραμμές η διοργάνωση θεωρείται πολύ καλή. Ενιαίος χώρος με ιδιαίτερη άνεση για τα παιδιά, με συνοδούς και γονείς μακρυά από τους αθλητές, διαιτησία ικανοποιητική χωρίς κάτι σοβαρό να απασχολεί, οι αγώνες ξεκινούσαν στην ώρα τους, με στεγασμένους χώρους για γονείς και παιδιά που τελείωναν τους αγώνες και έβρισκαν μεγάλους χώρους να παίξουν ακόμη και την ημέρα που έβρεχε.

Αρνητικά σημεία, η παρουσίαση ζωντανών παρτίδων μετά τον τέταρτο γύρο στο χώρο αναμονής, και όχι από τον πρώτο γύρο, ο σχετικά απεριποίητος χώρος και στα πολύ αρνητικά οι τιμές του κυλικείου για τις οποίες ακούγονταν παράπονα από όλους. Το αποτέλεσμα των ακριβών τιμών ήταν να ψωνίζουν όλοι από τα κοντινά καταστήματα.

Από τα παραπάνω, μπορώ να πω ότι η διοργάνωση συγκρίνεται με αυτές της Νίκαιας και ίσως ο χώρος να είναι καλύτερος τις ημέρες που δεν μπορείς να κάτσεις σε υπαίθριο χώρο λόγω βροχής.

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε περιστατικό που αμαύρωσε τη διοργάνωση και κατά τη γνώμη μου χάλασε την πολύ καλή, μέχρι εκείνη τη στιγμή, εικόνα των διοργανωτών. Μέλη πολιτικής οργάνωσης, συγκεκριμένα του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, και άνθρωποι του αθλήματος, εάν με πληροφόρησαν σωστά, προσπάθησαν να μοιράσουν φυλλάδια με θέσεις του κόμματος τους στο χώρο αναμονής των συνοδών. Τους αντελήφθησαν όμως οι διοργανωτές και απαίτησαν να βγούνε έξω. Εκείνοι αρνήθηκαν, και καλά έκαναν, και η μία κουβέντα έφερε την άλλη μέχρι που, επαναλαμβάνω μέλη της διοργάνωσης, άρχισαν να τους τραβάνε πέφτοντας και κάποια χτυπήματα για να τους βγάλουν έξω. Φυσικά έγινε μεγάλη φασαρία και μέσα από μία ντουζίνα ανθρώπους κατάφεραν κάποιοι να τους χωρίσουν. Το κλίμα πολώθηκε επικίνδυνα. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι όταν λέω διοργανωτές δεν αναφέρομαι στην ΕΣΣΝΑ και στο Δήμο Περιστερίου. 

Ανεξάρτητα από την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Με ποιο δικαίωμα ο οποιοσδήποτε προσπαθεί να απαγορεύσει αυτή τη δραστηριότητα και μάλιστα σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τη Δημοτική αρχή; Με ποιο δικαίωμα χειροδίκησαν σε ανθρώπους που ήθελαν να διακινήσουν τις ιδέες τους; Αλήθεια οι συνδιοργανωτές τι θέση παίρνουν για το επεισόδιο αυτό;

Εγώ θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά ότι οι φασιστικές νοοτροπίες, ανεξάρτητα από ποιο ιδεολογικό χώρο προέρχονται πρέπει να απομονώνονται. Διαφωνώ με την ιδεολογική πλατφόρμα του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α αλλά δεν διαφωνώ με το δικαίωμά τους να διακινούν τις ιδέες τους και ειδικά σε προεκλογική περίοδο. Άλλωστε το θέμα συζήτησης στην αναμονή των αγώνων, σε μεγάλο ποσοστό,  δεν ήταν άλλο από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Εγώ ζητάω, για να μην πω απαιτώ, να πάρει θέση η ΕΣΣΝΑ και να μας πει. Καταδικάζει την επίθεση και μάλιστα σε μέλη της σκακιστικής οικογένειας ή η μόνη διακίνηση που επιτρέπεται σε σκακιστικούς αγώνες είναι αυτή της πίτσας, των ιδιωτών, επιχειρηματιών, πετρελαιάδων και των διαφημίσεων διαφόρων διοργανώσεων σε πανάκριβα ξενοδοχεία;
Διαβάστε Περισσότερα "Νεανικά Αττικής 2012"

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

21η Απριλίου 1967

0 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Επειδή οι εποχές, και η "δημοκρατία" που ζούμε, είναι περίεργες και επικίνδυνες, ελπίζοντας να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοιες ημέρες, καλό είναι να θυμόμαστε. Εκλογές έρχονται και ας μη δώσουμε την ευκαιρία στους εκφραστές της χούντας να σηκώσουν κεφάλι, είτε νόμιμα, με την ψήφο μας, είτε παράνομα, με επαγρύπνηση και αγώνα. Σε επιφυλακή λοιπόν.

Διαβάστε Περισσότερα "21η Απριλίου 1967"

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Χρόνια Πολλά

0 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Αγαπητοί φίλοι του αθλήματος και όχι μόνο, Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά και καλά, με επιτυχίες και ανάπτυξη του αθλήματος όπως τη φαντάζεται ο καθένας. 

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά τον κόσμο γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού. Ανάσταση που σηματοδοτεί την ελπίδα για καλύτερο μέλλον, τη συνεχή πάλη του ανθρώπου για προσωπική και συνολική προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του, που στο σημερινό παγκόσμιο καπιταλιστικό κατεστημένο έχει εξελιχθεί σε πάλη για επιβίωση.

Στη χώρα μας, ανεξάρτητα από θρησκευτικές επιλογές οι Έλληνες περιμένουμε τη δική μας Ανάσταση η οποία όμως δεν θα έρθει εάν όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του δεν καταλάβουμε ότι στο χέρι μας είναι η κάθε αλλαγή στη ζωή μας. Όχι μόνο με τη ψήφο μας στις 6 Μαΐου, άλλα και με το συνεχή αγώνα μας ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν σκλάβους και πιόνια στα οικονομικά τους συμφέροντα. Όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε τη κατάλληλη βαριάντα για να κερδίσουμε αυτή την παρτίδα. Αρκεί να θέλουμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και να θέλουμε να το κερδίσουμε, επιλέγοντας τα κόκκινα κομμάτια.

Ας σκεφτούμε το απόφθεγμα του Αβραάμ Λίνκολν που είπε "Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου"
Διαβάστε Περισσότερα "Χρόνια Πολλά"