skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τσολακίδου Σταυρούλα - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια G14

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων 2013. Κατηγορία κορίτσια ως 14 χρονών. Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Σταυρούλα Τσολακίδου. Η αθλήτρια του ΣΟ Καβάλας κατάφερε να ξεπεράσει τις, περιστασιακές απ' ότι φάνηκε στο τέλος, δυσκολίες και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κάνοντας περήφανο όλο το σκακιστικό κόσμο, αλλά πρωτίστως τους γονείς της και τα οικία πρόσωπα που την αγαπάνε.

Συγχαρητήρια πολλά Σταυρούλα. Το μέλλον σίγουρα θα είναι σκακιστικά λαμπερό όχι γιατί είχες τώρα μια μεγάλη επιτυχία, αλλά γιατί αυτή η επιτυχία ήρθε με οργανωμένη δουλειά, κόπο, μεθοδικότητα και προσανατολισμό στο στόχο σου που είναι μερικά από τα κύρια συστατικά μιας επιτυχίας.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Τα συγχαρητήρια και όλα τα υπόλοιπα που είναι στην ουσία η ηθική επιβράβευση του παιδιού και των γονιών του. Ανοίγει όμως με αφορμή αυτό το γεγονός, πάντα με τον υποκειμενικό τρόπο σκέψης αυτού του ιστολογίου, μία κουβέντα και μία κριτική για την πορεία κάθε ερασιτέχνη αθλητή μέχρι την επιτυχία.

Το ερώτημα που υπάρχει πάντα, αλλά τέτοιες στιγμές αναπαράγεται είναι ένα. Μέχρι να φτάσει σε αυτήν την επιτυχία ποιος την στήριξε; Οικονομικά, ηθικά, σε αποτυχίες και επιτυχίες; Μόνο οι γονείς της και ένας μικρός κύκλος ανθρώπων, προπονητές, φίλοι και ο σύλλογός της.

Η ομοσπονδία που θα βγάζει αύριο με την άφιξη της πρωταθλήτριας φωτογραφίες μέχρι πριν λίγο καιρό πως αντιμετώπιζε τη Σταυρούλα; Όπως κάθε άλλο αθλητή. Σαν έσοδο στα διάφορα Σχολικά και Νεανικά πρωταθλήματα και σαν αριθμό πλήρωσης του ξενοδοχείου Όπως άγνωστη ήταν και σε κάθε παράγοντα του αθλητισμού και της πολιτείας οι οποίοι αύριο με τη σειρά τους θα φωτογραφίζονται με την αθλήτρια.

Πόσα άλλα παιδιά έχουν ίσως ίδιες σκακιστικές δυνατότητες αλλά όχι οικονομικές να προβάλλουν το ταλέντο τους και παραμένουν άγνωστα σε όλους σας; Από την αρχή ύπαρξης αυτού του ιστολογίου γράφω για την ανάγκη μείωσης του κόστους των πρωταθλημάτων έτσι ώστε να πηγαίνουν όλο και περισσότερα παιδιά να αγωνίζονται σε υψηλό εγχώριο επίπεδο, για να ανακαλύπτουμε πολλά ταλέντα στο άθλημα.

Η πρότασή μου για το συγκεκριμένο θέμα είναι να μπαίνουν σε δωρεάν προπονητικά κλιμάκια, κάθε χρόνο, όλα τα παιδιά μέχρι την 6η θέση σε κάθε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία μέχρι 8 ετών, αγόρια και κορίτσια, και θα παραμένουν σε αυτά για δύο χρόνια τουλάχιστον, με σκοπό να επιλέγονται από αυτά μετά τα δύο χρόνια οι μικροί σκακιστές με τις ιδιαίτερες δυνατότητες για να έχουμε πολλές επιτυχίες, αντίστοιχες της Τσολακίδου, της Αβραμίδου και του Ιωαννίδη. Αυτά τα παιδιά θα πηγαίνουν δωρεάν στα Πανελλήνια Νεανικά και Σχολικά Πρωταθλήματα για να έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν και να βγαίνουν συμπεράσματα από τις επιδόσεις και την πρόοδο τους. Έτσι κάθε χρόνο τον Ιούλιο, μετά τα δύο πρώτα χρόνια, θα έχουμε τα δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά που κάτω από την προστασία της ΕΣΟ θα προετοιμάζονται για τις Εθνικές ομάδες και τους Διεθνείς αγώνες.

Αυτό σημαίνει για μένα ανάπτυξη στο σκάκι και φυτώριο σε επίπεδο Ομοσπονδίας. Φυσικά όπως κάθε φορά περιμένω τις δικές σας προτάσεις και διορθώσεις.

Με την ευκαιρία να ρωτήσω. Τι έγινε με εκείνη την απόφαση για ένταξη του σκακιού στα σχολεία που διαφημίστηκε με τυμπανοκρουσίες από τη Διοίκηση; Αργεί πολύ ακόμα;

Και πάλι πολλά συγχαρητήρια στους οικείους της Σταυρούλας Τσολακίδου για την στήριξη και τα εφόδια που δίνουν στην αθλήτρια όλα τα προηγούμενα χρόνια και πολλά συγχαρητήρια στην ίδια γιατί αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εφόδια αυτά για να φτάσει σε μια μεγάλη διεθνή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου