skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανοικτή Επιστολή ΝΣΚ-ΜΣ

0 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Ανακοίνωση - Ανοικτή Επιστολή
της Νέας Σκακιστικής Κίνησης - Μέτωπο Συνεργασίας
για την Ουσιαστική Κατάργηση της
Κρατικής Επιχορήγησης και την Στάση της ΕΣΟ



Πάνω από μια εβδομάδα έχει περάσει από την δημοσιοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για την πρωτοφανή σφαγή των όποιων κρατικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες έχουν απομείνει. Οι περικοπές δεν επιτρέπουν ούτε την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (μισθοί υπαλλήλων και πάγια), αλλά η μόνη κίνηση από την ΕΣΟ είναι η ενημέρωση για τις αντιδράσεις …άλλων ομοσπονδιών, εν …αναμονή μιας απάντησης σε …αίτημα για συνάντηση με την ΓΓΑ(!).

Όπως και στο παρελθόν, η διοίκηση της ΕΣΟ όχι μόνο αρνείται κάθε κοινή δράση με τις άλλες ομοσπονδίες, αλλά εξαντλεί την όποια αντίδρασή της στην …παράκληση να αλλάξει η κατανομή των περικοπών μπας και μείνει κανένα ψίχουλο για το σκάκι! 

Στην ουσία νομιμοποιεί και αποδέχεται την πολιτική των περικοπών, ενώ επιπλέον δίνει χείρα βοηθείας. Επιλέγει στάση ανοχής αν όχι στήριξης στις επιλογές της κυβέρνησης στον χώρο του αθλητισμού, όπως παλιότερα αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τον «Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό» και την κατηγοριοποίηση των αθλημάτων, διαδικασία που άνοιξε τον δρόμο στην ακύρωση της συνταγματικής υποχρέωσης του κράτους απέναντι στον αθλητισμό. 

Στην πραγματικότητα η ΕΣΟ δεν αντέδρασε και δεν αντιδρά διότι έχει ήδη αποφασίσει ότι θα λειτουργήσει αποκλειστικά με επιχειρηματικά κριτήρια εις βάρος των σκακιστών.

Η στάση αυτή είναι συνεπής με τα έργα και ημέρες της διοίκησης της ΕΣΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια.Διευκολύνει την ολοκλήρωση του εγκλήματος που έχει διαπραχθεί την τελευταία δεκαετία ενάντια στον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό σκάκι, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την πορεία των χρηματοδοτήσεων:

2002 ====> 850.000 €
2003 ====> 850.000 €
2004 ====> 700.000 €
2005 ====> 680.000 €
2006 ====> 600.000 €
2007 ====> 620.000 €
2008 ====> 650.000 €
2009 ====> 630.000 €
2010 ====> 400.000 €
2011 ====> 300.000 €
2012 ====> 180.000 €
2013 ====> 50.000 €

Την ίδια περίοδο, δεκάδες εκατομμύρια χαρίστηκαν απλόχερα στις διάφορες ΠΑΕ και ΚΑΕ με αλλεπάλληλες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, δεν δημιουργήθηκε όλ’ αυτά τα χρόνια καμία απολύτως υποδομή από τη διοικούσα παράταξη, ακόμα και όταν υπήρχε οικονομική δυνατότητα, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά τα πάντα σήμερα να είναι στον αέρα.

Ο σκακιστικός κόσμος οφείλει να γνωρίζει ότι:

- στο τελευταίο ΔΣ υπήρχε θέμα «χρηματοδότησης» της ΕΣΟ, όπου δεν υποβλήθηκε από την πλειοψηφία καμία γραπτή εισήγηση, παρά μόνο υποστηρίχθηκαν προφορικά οι γνωστές απόψεις για επιβολή κεφαλικού φόρου στους σκακιστές.

- η πλειοψηφία δεν δέχτηκε να μπει καν σε ψηφοφορία συγκεκριμένη πρόταση της ΝΣΚ-ΜΣ για άντληση πόρων από τις διοργανώσεις της ΦΙΝΤΕ, τις οποίες εκμεταλλεύονται στη χώρα μας διάφοροι ιδιώτες διοργανωτές αξιοποιώντας την ΕΣΟ.

Η ΝΣΚ-ΜΣ ζήτησε με επιστολές των συμβούλων της στην ΕΣΟ: 

* Να επιστραφεί ως απαράδεκτη η επιστολή της ΓΓΑ. Να καταγγέλλεται η πλήρης αδιαφορία της ΓΓΑ για το αν μπορούν να λειτουργήσουν ή να επιβιώσουν καν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες.

* Να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για την απόφαση.

* Να υπάρξει κάλεσμα στο σκακιστικό κόσμο να κινητοποιηθεί. Να οργανώσει η ΕΣΟ συμβολικές αλλά και μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

* Να υπάρξει πρόγραμμα δράσης με συσκέψεις, παραστάσεις, συναντήσεις με φορείς και κόμματα, συντονισμό με όλες τις ομοσπονδίες.

* Να προβληθούν συγκεκριμένες διεκδικήσεις όπως:

- Να αναλάβει η ΓΓΑ τo κόστος μισθοδοσίας στο σύνολό του και να ζητηθεί να απαντήσει ακριβώς με ποιον τρόπο σκοπεύει να το κάνει.

- Να παραχωρηθεί δημόσιος χώρος για τη στέγαση της ΕΣΟ και για αγωνιστική χρήση.

- Να διασφαλίζεται ένα βασικό αγωνιστικό πρόγραμμα και ένα ελάχιστο αποδεκτό κόστος ανάπτυξης και εθνικών ομάδων.

Στις προτάσεις αυτές δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως απάντηση.

Επιμένουμε ότι:

- Ο αθλητισμός αποτελεί αγαθό πρώτης ανάγκης για την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και όχι είδος πολυτελείας που μπορεί να περικόπτεται κατά βούληση.

- Οι συνταγματικά ορισμένες υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στον αθλητισμό πρέπει να διασφαλίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα της δωρεάν καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών.

- Οι καταστατικά ορισμένοι σκοποί της Γ.Γ.Α. αναφέρουν ρητά τις υποχρεώσεις της για οργάνωση, καλλιέργεια και διάδοση του αθλητισμού. 

- Το δικαίωμα στον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή δεν κατηγοριοποιείται. Η ΕΣΟ δεν πρέπει να αντιπαρατίθεται με άλλες ομοσπονδίες για να ζητιανεύει ψίχουλα, αλλά να συμπράττει μαζί τους προς όφελος του αθλητισμού γενικότερα. Καμία ομοσπονδία δεν πρέπει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγης.

- Είναι στοιχειώδης υποχρέωση η υποστήριξη των κορυφαίων αθλητών και των εθνικών ομάδων, καθώς και η διασφάλιση των εργαζομένων στις ομοσπονδίες.

Καταδικάζουμε την ηθελημένη και κατ’ εξακολούθηση πολιτική αδράνειας της ΕΣΟ απέναντι στις καταστροφικές για τον αθλητισμό εξελίξεις.

Καλούμε τα σκακιστικά σωματεία και τους φίλους του σκακιού να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη της υπεράσπισης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του σκακιού. Καμία αναμονή, καμία ανοχή στις προκλητικές περικοπές, καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ΕΣΟ. Καμία αποδοχή στο χαράτσωμα των αθλητών για λειτουργίες που πρέπει να τους παρέχονται δωρεάν, ιδιαίτερα σχετικά με την συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και την αξιολόγηση της απόδοσής τους (ELO).

Υποστηρίζουμε και ενισχύουμε τις ανεξάρτητες πρωτοβουλίες σε αντιπαράθεση με το πλαίσιο που διαμορφώνουν σήμερα ΓΓΑ, ΕΣΟ,ECU και FIDE.

Παλεύουμε για την διαμόρφωση ενός ευρύτερου ισχυρού διεκδικητικού ρεύματος από συλλόγους, αθλητές, γονείς, φίλους του σκακιού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που θα αγωνίζεται και θα απαιτεί την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση τόσο του αγωνιστικού αθλητισμού όσο και γενικότερα της φυσικής αγωγής σε όλα τα επίπεδα˙ την επιστημονική του στήριξη˙ την διεκδίκηση δημόσιων χώρων για τις ανάγκες του˙ την στήριξη των σωματείων και των αθλητών.

Θεωρούμε ότι το σκάκι και ο αθλητισμός παράγουν κοινωνικές αξίες πολύ πέρα από τις χρηματικές απαιτήσεις τους. Όσοι δεν το πιστεύουν ή δεν το υποστηρίζουν στην πράξη, δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην διοίκηση είτε της ΕΣΟ είτε των συλλόγων μελών της προς όφελος της μεγάλης πλειονότητας των σκακιστών.

Φλεβάρης 2013
Διαβάστε Περισσότερα "Ανοικτή Επιστολή ΝΣΚ-ΜΣ"

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΣ ΕΣΟ Και Κοινωνία

10 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Αναδημοσιεύουμε σήμερα ένα άρθρο στον ιστότοπο του 902 που αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του κου Χρήστου Γκορίτσα σε κριτική ότι μετατρέπεται με συγκεκριμένες κινήσεις η ομοσπονδία σε επιχείρηση. Συγκεκριμένα το κείμενο έχει ως εξής.

"Σε ρεσιτάλ ωμού αντικομμουνισμού επιδόθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας πριν και κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του στις 9 Φλεβάρη 2013.

Συγκεκριμένα, στην εμπεριστατωμένη κριτική για το ότι μετατρέπουν την ΕΣΟ σε επιχείρηση, ο Χρήστος Γκορίτσας (ο οποίος να σημειωθεί στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής) απάντησε με γραπτό κείμενο - υβρεολόγιο που στάλθηκε προς τα μέλη του ΔΣ όπου κατά λέξη αναφέρεται: «Τάδε έφη ο τροφαντός υπάλληλος του ΚΚΕ σύντροφος Σερετάκης. Φευ! Ξαναγράφω: Εκεί, όπου κάποτε υπήρχαν ο Μπελογιάννης κι ο Πλουμπίδης, τώρα βγάζει μεροκάματο ο Σερετάκης. Πιστεύω ότι απλώς προσπαθεί να πάρει καμιά προαγωγούλα, τώρα που θα γίνουν κρίσεις στο Κόμμα, γι' αυτό και τα αλλεπάλληλα παραληρηματικά μανιφέστα. Αλλά από ουσία (απαντήσεις επί του θέματος) ΜΗΔΕΝ!»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γιώργος Μακρόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και αναπληρωτής πρόεδρος της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ πληρώνει τα στελέχη του για να πηγαίνουν εδώ και εκεί και να δημιουργούν φασαρίες.

Οι φίλοι του σκακιού πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση, το ύφος και το ήθος των κορυφαίων παραγόντων της Διοίκησης της ΕΣΟ που κατά τα άλλα σχεδιάζουν την πλήρη εμπορευματοποίηση του σκακιού και το χαράτσωμα αθλητών και γονιών."

Δεν με παραξενεύει το ύφος της απάντησης του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας. Αντίθετα, τη θεωρώ απόλυτα λογική. Στο χώρο που κινούνται δεν είναι δυνατόν να καταλάβουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τα πιστεύω σου. Τι σημαίνει να αγωνίζεσαι ανιδιοτελώς για να μπορέσεις να κάνεις τη ζωή σου αλλά ταυτόχρονα και τις ζωές των συνανθρώπων σου καλύτερες. Είναι πολύ δύσκολες στην κατανόηση οι έννοιες της ιδεολογίας, της επιλογής να παλεύεις όχι από συνήθεια η κέρδος αλλά σαν στάση ζωής. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν, πως γίνεται ένας άνθρωπος, να παλεύει με τόσο σθένος για τους συνανθρώπους του, και όχι μόνο για τον εαυτό του και να μην πληρώνεται. Όχι, δεν γίνεται. Θα τον πληρώνουν για να το κάνει αυτό. Γιατί η δική τους καθημερινότητα έχει άλλα χαρακτηριστικά. Τα όνειρά τους περιορίζονται στο επόμενο εικοσιτετράωρο. Τα όνειρα μας είναι ίσως πολύ μακρινά. Σε αυτό ακριβώς όμως βρίσκουμε τη μαγεία στη ζωή μας. Να ονειρευόμαστε να αλλάξουμε μια ζωή που εμείς δεν θα απολαύσουμε ποτέ.

Αυτό ακριβώς έκαναν και ο Μπελογιάννης με τον Πλουμπίδη. Ποτέ δεν τους ενόχλησε ότι την αλλαγή που αγωνίστηκαν και ονειρεύτηκαν δεν θα την ζούσαν. Τους ενοχλούσε όμως στο έπακρον, να σκεφτούν πως δεν θα αγωνιστούν, πως δεν θα ρίξουν τουλάχιστον το σπόρο, δίνοντας τη ζωή τους, για να φυτρώσει ένα δέντρο που δεν θα δουν και δεν θα απολαύσουν τους καρπού του. Τουλάχιστον αδόκιμη η προσπάθεια να εξυμνήσουν κάποιοι τους παλιούς αγωνιστές για να μειώσουν τη προσπάθεια σήμερα.

Παραληρηματικό μανιφέστο, είναι αγαπητέ κε Γκορίτσα, ότι σε λίγο θα παίζουν σκάκι μόνο όσοι έχουν οικονομική επιφάνεια; Αυτό είναι το όραμα σας για το άθλημα; Παραληρηματικό μανιφέστο είναι, ότι στο όνομα του καλού των διοργανώσεων, της καθαριότητας των χώρων ή όποιας άλλης δικαιολογίας δίνεται τις διοργανώσεις σε ιδιώτες; Η θα ήταν δύσκολο να αναλάβουν οι ίδιοι οι γονείς την καθαριότητα των χώρων σε ένα Δημόσιο Σχολείο τις λίγες ώρες που διαρκούν τα Σχολικά Πρωταθλήματα; Αλήθεια πόση καταστροφή ακόμη θα δούμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας απλά για το καλό μας; Θυμηθείτε το ρομαντισμό και τη μαγεία, μέσα από τις δυσκολίες, που είχαν τα διάφορα τουρνουά σκάκι πριν από είκοσι χρόνια όταν όλοι έπαιζαν και πρόσφεραν στο άθλημα από αγάπη και μεράκι.

Αντί να προσπαθείτε λοιπόν να μετρήσετε τον αντί...,ότι θέλετε βάλτε σαν δεύτερο συνθετικό, με τον πρόεδρό μας δεν κάνετε κάτι σαν ΔΣ της ΕΣΟ; Δεν προσπαθείτε να πλησιάσετε λίγο τους γονείς των κύριων πρωταγωνιστών του αθλήματός μας, των παιδιών; Πως; Πολύ απλά και εύκολα. Βγάλτε ψήφισμα συμπαράστασης για τους αγρότες που αγωνίζονται να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Οικογένειες που σίγουρα κάποιες από αυτές θα έχουν παιδιά αθλητές μας. Το ίδιο και για τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ πριν λίγες εβδομάδες. Σίγουρα μέσα σε αυτούς τους εργαζόμενους θα υπάρχουν και γονείς σκακιστών. Αλλά και για οποιονδήποτε άλλο κλάδο αγωνίζεται για το μεροκάματό του. Για να μην του κλέβουν την υπεραξία. Έτσι για ηθική συμπαράσταση. Μη ζητάτε από αυτούς τους ανθρώπους μόνο να πληρώνουν, και πολύ ακριβά μάλιστα, για να παίζουν σκάκι τα παιδιά τους εκμεταλλευόμενοι την αγάπη που έχουν στο άθλημα. Γιατί σε λίγο θα μείνετε μόνοι σας. Θα σας γυρίσουν τη πλάτη όλοι.

Το βίντεο που ακολουθεί αναφέρετε στη μουσική αλλά μπορούμε να το τοποθετήσουμε και σε οποιονδήποτε κλάδο πολιτισμού.




Αυτό μας ζητάτε. Να χαρούμε και να σας ακολουθούμε ότι και εάν κάνετε στο άθλημα που αγαπάμε, μόνο και μόνο επειδή το λέτε εσείς. Όχι. Θα χαρούμε όταν θα φύγετε εσείς και το άθλημα θα γίνει λαϊκή κατάκτηση και όχι εμπόριο για λίγους. Για την ώρα αγωνιζόμαστε. Αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς.
Διαβάστε Περισσότερα "ΔΣ ΕΣΟ Και Κοινωνία"

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής

5 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Αυτήν την περίοδο είμαστε στη διαδικασία ανάθεσης των περιφερειακών και τελικών σχολικών πρωταθλημάτων στην Αττική. Πολλά έχουμε να πούμε μέχρι τώρα.

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τα ιστολόγια από τα περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα όπως και τις προηγούμενες χρονιές και αυτό είναι μία πολύ θετική ενέργεια, για να μπορούν όλοι άμεσα να ενημερώνονται για όποια περιφέρεια ενδιαφέρονται. Πάρα πολύ θετικό σημείο είναι και η δημοσιοποίηση των μέχρι τώρα προτάσεων, για να δούμε όλοι με διαφάνεια τις προτάσεις που υπάρχουν και να κρίνουμε, όσο μπορούμε, την καλύτερη πρόταση. Αυτά μέχρι τώρα είναι τα θετικά.

Έχουμε όμως και πολλά αρνητικά. Οι εξελίξεις με πρόλαβαν, αλλά θα γράψω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Ανατέθηκε στον τομέα Πειραιά και Νήσων, και στον ΣΟ Κορυδαλλού η διοργάνωση των σχολικών πρωταθλημάτων της περιφέρειας. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι γιατί άργησε τόσο αυτή η ανάθεση. Η ημερομηνία λήξης των προτάσεων ήταν η 18 Φεβρουαρίου για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, ο ΣΟ Κορυδαλλού ήταν μέσα στις προθεσμίες με πολύ καλή πρόταση, και όμως, μόλις πριν λίγες μέρες ανατέθηκε η διοργάνωση. Εάν υπήρξε και άλλη πρόταση τότε θα έπρεπε να δημοσιευτεί. Αλλιώς δεν βλέπω το λόγο στις 18 το βράδυ ή στις 19 το πρωί να μην οριστικοποιηθεί η ανάθεση. Το ίδιο ισχύει και για τις περιφέρειες Ανατολική Αττική και Δυτική Αττική. Υπάρχει πρόταση. Εάν έχει λήξει η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων, πρέπει να ολοκληρώσετε την ανάθεση για να αρχίσουν οι διοργανωτές το σχεδιασμό της διοργάνωσης. Να θυμίσω πέρυσι την ανάθεση στο Φυσιολάτρη διοργάνωσης, τέσσερις μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Αλήθεια, για τους τομείς που δεν υπάρχει πρόταση, επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, θα αναλάβει η ίδια η ένωση τη διοργάνωση των σχολικών; Υπάρχει σχέδιο για την περίπτωση έλλειψης ενδιαφέροντος από σωματείο της περιοχής; Και εννοώ τον Βόρειο και Κεντρικό τομέα της Αθήνας.

Αυτά είναι τα εύκολα. Πάμε στα δύσκολα τώρα. Και αναφέρομαι στον Νότιο Τομέα. Σχολικά πρωταθλήματα σε ιδιωτικό φροντιστήριο. Νόμιζα πως τα είχα δει όλα. Πίτσες, χορηγοί ακατάλληλοι για σχολικά πρωταθλήματα, αλληλοκαλυπτόμενα τουρνουά, ακατάλληλοι χώροι, υπερβολικές καθυστερήσεις έναρξης των πρωταθλημάτων, πιο παλιά τουλάχιστον, κληρώσεις μπάχαλο. Αλλά σχολικό πρωτάθλημα σε ιδιωτικό φροντιστήριο είναι ότι πιο απαράδεκτο έχω συναντήσει και θα στιγματίσει κατά τη γνώμη μου τα φετινά σχολικά της Αττικής. Δεν έχω συναντήσει πουθενά μέχρι τώρα αντιδράσεις. Ούτε από τα σωματεία του Νότιου Τομέα ούτε από γονείς αθλητών ούτε από άλλους μεγαλοπαράγοντες που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατοι. Υποτίθεται ότι τα σχολικά έχουν την έννοια της γνωριμίας των μαθητών με το άθλημα και είναι επιτακτική ανάγκη αυτά τα πρωταθλήματα να γίνονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε σχολικές μονάδες και θα έλεγα καλύτερα σε ΔΗΜΟΣΙΕΣ σχολικές μονάδες για να σημειώσω και την πραγματοποίηση της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια στο Δυτικό Τομές της Αθήνας σε ιδιωτικό σχολείο του Περιστερίου. Ανεπίτρεπτο. Εκεί όμως τα παιδιά, βρίσκονται σε σχολική μονάδα. Όχι σε χώρο παραπαιδείας, και σε ιδιωτική επιχείρηση που υπάρχει επειδή το κράτος δεν είχε ποτέ τη θέληση να παρέχει ολοκληρωμένη γνώση σε μαθητές, στα πλαίσια του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Και δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο φροντιστήριο αλλά γενικά στην ύπαρξη της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Και για να προλάβω αντιδράσεις, δεν πιστεύω πως δεν υπήρχε Δημόσια Σχολική Μονάδα σε όλο τον τομέα που να μπορεί να διατεθεί για αυτό το σκοπό. Έτσι κύριοι, εξαφανίζεται ο σκοπός και ο χαρακτήρας των σχολικών πρωταθλημάτων. Κρατήστε σε ένα επίπεδο τα σχολικά πρωταθλήματα. Είναι αυτά που επιθυμούμε να φέρουν παιδιά στο σκάκι και όχι πελάτες σε ιδιώτες. Φαντάζομαι από τώρα τα διαφημιστικά φυλλάδια του φροντιστηρίου πάνω σε κάθε σκακιέρα και την ομιλία των διοργανωτών στις απονομές.

Στο Βόρειο Τομέας ακόμα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιος διοργανωτής. Μπορείτε να το κάνετε στο γνωστό εμπορικό κέντρο. Έτσι κι αλλιώς η κατάντια μας είναι πολλά σχολεία να πηγαίνουν ημερήσια εκδρομή στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο. Εκτός και εάν το κρατάτε για τα τελικά της Αττικής.

Σας έδωσα ιδέες;
Διαβάστε Περισσότερα "Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής"