skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Είμαστε Ακόμα Ζωντανοί

0 ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Καλή σχολική και σκακιστική χρονιά. Καλό χειμώνα. Όσο καλός μπορεί να είναι. Με ανεργία, χαράτσια, απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, γενόσημα, ληγμένα, άδεια σχολεία από καθηγητές και δασκάλους, κλειστά νοσοκομεία, μετατάξεις, μεταθέσεις, αυτοκτονίες, φυλακίσεις για χρέη, φόροι, χωρίς πετρέλαιο και ότι άλλο ευχάριστο μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Συνειδητά δεν ασχολήθηκα φέτος με τα Πανελλήνια Νεανικά και το Πρωτάθλημα Α' Εθνικής, γιατί θέλω εκτός από την καταγραφή των προβλημάτων που λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι, να ξεκινήσει ένας διάλογος για την λειτουργία του αθλήματος και να δώσουμε προτάσεις και λύσεις σε όλα αυτά που μας απασχολούν γύρω από το σκάκι.

Το καλοκαίρι πέρασε με διεθνή τουρνουά σε όλη της Ελλάδα, λίγα από αυτά είχαν επιτυχία, αλλά όλα είχαν να επιδείξουν την αγάπη των διοργανωτών για το άθλημα. Μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Τουρνουά στα Ίσθμια, στην Παλαιόχωρα αλλά και το Τουρνουά στη Νίκαια.

Το πρόβλημα των ημερών, φυσικά, είναι η αναταραχή στην παιδεία, μια παιδεία που την κόβουν και τη ράβουν σύμφωνα με τον προκαθορισμένο στόχο της οριστικής διάλυσης και της παράδοσής της στο ιδιωτικό κεφάλαιο όπως όλα τα πράγματα άλλωστε σήμερα. Δεν είναι αργά να αντιδράσουμε, αλλά, σήμερα πια, που τα έχουν διαλύσει όλα, δεν φτάνει να τους σταματήσουμε όπως λέγαμε ίσως πριν τρία-τέσσερα χρόνια αλλά ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε. Διαβάστε τις αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου, αλλά και πολλών άλλων στο διαδίκτυο, από την έναρξη λειτουργίας του και θα καταλάβετε ότι τα πράγματα πηγαίνουν, χωρίς τη δική μας αντίσταση εκεί που είχαμε προβλέψει. Στην εξαθλίωση του λαού, στην υποτέλεια του, στην υποδούλωση του, οικονομικά, πνευματικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, αθλητικά, για να τον έχουν στο χέρι. Όχι δεν είμαστε μάντεις. Απλά ο καπιταλισμός είναι προβλέψιμος.

Όπως και ο φασισμός άλλωστε. Πολλοί το λέγαμε, ότι μετά τους μετανάστες, οι οποίοι ήταν η κερκόπορτα για να βγούνε στον αφρό οι φασίστες και οι απόψεις τους, θα ακολουθήσουν οι αριστεροί, οι απεργοί, οι αναρχικοί, οι μουσουλμάνοι, οι ανάπηροι. Και εάν τους μετανάστες τους χτυπούσαν πρωί και μπροστά στις κάμερες με τις ευλογίες του συστήματος, τους αριστερούς και τους υπόλοιπους τους δολοφονούν τη νύχτα, κρυμμένοι σε ομάδες των δεκαπέντε και είκοσι ατόμων. Το είχαμε πει, όχι γιατί προβλέπουμε και έχουμε το κληρονομικό χάρισμα, αλλά γιατί ο φασισμός λειτουργούσε, λειτουργεί και θα λειτουργεί το ίδιο πάντα με την ίδια σειρά, ιδεολογία και πρακτική. Όταν το φασισμό τον χρησιμοποιήσεις για πρόσκαιρα οφέλη, θα σου κάτσει στον "σβέρκο" και θα σε δαγκώνει όποτε πας να κουνηθείς.


 Πολλοί πίστευαν ότι επειδή μερικοί φουσκωτοί πέρναγαν τη γιαγιά το δρόμο, και την πήγαιναν σπίτι για να γλυτώσει από τον "κακό παράνομο", πεινασμένο εξαθλιωμένο και απογοητευμένο θα έλεγα εγώ, μετανάστη ότι είναι αυτοί που προασπίζουν τα συμφέροντα του απλού λαού. Τώρα ίσως να ξυπνήσουν αρκετοί και να καταλάβουν. Το χτεσινό θύμα στο Κερατσίνι 34 χρονών, μουσικός ράπερ, ενταγμένος στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, είναι απλά φυσικό επακόλουθο της νοοτροπίας των φασιστών και του θάρρους που έχουν πάρει από όλους εμάς να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί και εγώ έχω, στο μερίδιο που μου αναλογεί την ευθύνη μου. Ο νεκρός Παύλος Φύσσας ή καλλιτεχνικά Killah P ερμηνεύει το τραγούδι του "Εκτός Ελέγχου".



Από την άλλη έχουμε με την βοήθεια των γνωστών ερπετών της δημοσιογραφίας, την προσπάθεια εξίσωσης των άκρων όπως λένε. Προσπαθούν να ταυτίσουν και να ισοπεδώσουν τα πάντα για να δώσουν μόνιμο άλλοθι στο φασισμό και στη φασίζουσα νοοτροπία τους. Έχουμε να περάσουμε πολλά ακόμα. Θα δείτε πράγματα που δεν θα πιστεύετε ότι συμβαίνουν στις μέρες μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε και να συσκεπτούμε με τον εαυτό μας τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας και τι πραγματικά κοινωνικό ιστό και ποιότητα ζωής θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Γιατί όπως λέει και ο μέγας Μάνος Χτζιδάκις "Όταν συνηθίζεις το πρόσωπο του τέρατος, ταυτίζεσαι μαζί του"


Καλό χειμώνα με αγώνα και ανατροπή. Έτσι θα γίνει εάν έτσι το θελήσετε, παραφράζοντας τον τίτλο έργου του  Πιραντέλλο.
Διαβάστε Περισσότερα "Είμαστε Ακόμα Ζωντανοί"