skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τίποτα Δεδομένο

47 χρόνια μετά την κατάλυση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, και σήμερα δεν πρέπει να θεωρούνται όλα δεδομένα. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε ο Κοινοβουλευτισμός.

Η ιστορία μας έχει διδάξει, πως οι σημερινές πολιτικές επιλογές δεν εξασφαλίζουν αλλά ενισχύουν την άποψη για δυσκολία διατήρησης της Αστικής Δημοκρατίας. Αυτός ο φόβος ενισχύεται έντεχνα και σίγουρα όχι ακούσια από τους κυβερνώντες, εδώ και μερικά χρόνια, με την στημένη άνοδο, αντιπαράθεση, επίθεση και στη ουσία στήριξη των εκφραστών, και σαν φορέα και σαν άτομα, των σκοτεινών περιόδων της ιστορίας στην Ελλάδα αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ας μην ξεχνάμε


Πρέπει λοιπόν να είμαστε σε εγρήγορση, σε επιφυλακή, ο κάθε ένας ξεχωριστά αλλά και μέσα από την οργανωμένη πάλη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την απειλή.

Η κρίση του καπιταλισμού, ιστορικά, γεννάει πραξικοπήματα, πολέμους, πολιτική αστάθεια. Με τη βοήθεια των κυβερνώντων, με την ανιστόρητη, αβάσιμη και χυδαία θεωρία των δύο άκρων τα αποτελέσματα στο τέλος είναι γνωστά για να "σωθεί" ο λαός.

Ας μη ξεχνάμε


Με τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, δήθεν γιατί δεν έχει λεφτά το κράτος, εύκολα καταλήγουμε σε σωτήρες όπως πριν από 47 χρόνια, με την παρακμή και τον εξευτελισμό των στηριγμάτων του Ελληνικού πολιτισμού.

Ας μη ξεχνάμε




Βέβαια μετά από κάθε χούντα δεν αργεί να έρθει και η αφύπνιση του λαού. Ας το έχουν υπ' όψη τους όλοι αυτοί που σχεδιάζουν όπως θέλουν το μέλλον μας. Η αντίδραση αργεί αλλά σίγουρα θα έρθει. Είναι νομοτέλεια και ιστορική ευθύνη.

Ας μη ξεχνάνε


Όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Ραντεβού στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου