skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΟ-λογίας Συνέχεια

Arpad Elo - 25/8/1903-5/11/1992
Καλό μήνα σε όλους. εν μέσω μεταγραφικής περιόδου και ενώ όλοι ψάχνουν να κλείσουν τις τρύπες που κάθε ομάδα έχει στις σκακιέρες της Α' Εθνικής. Της ανούσιας, καθαρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς καμία θετική επίδραση στο άθλημα, διοργάνωσης. Αυτά όμως θα αναλυθούν σε επόμενη ανάρτηση.

Συνεχίζουμε τη συζήτηση, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΟ Ν.Φιλαδέλφειας για την απόφαση της ΕΣΟ για την μη στήριξη της αξιολόγησης των αθλητών από την 1η του νέου έτους, η οποία είναι η εξής


"ΠΡΟΣ
1. ΔΣ της ΕΣΟ
2. ΔΣ ΕΣΣΝΑ

Κοιν: Σκακιστικά Σωματεία Νομού Αττικής

Θέμα: Για την απόφαση της ΕΣΟ να μεταθέσει το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές
Νέα Φιλαδέλφεια, 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ να μεταθέσει, από 1.1.2014, στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές και κατ' επέκταση στους συλλόγους το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης όλων των διασυλλογικών αγώνων, ακόμα και αυτών που αποτελούν μέρος ή προκριματικές φάσεις πανελληνίων διοργανώσεων της ΕΣΟ.

Απορρίπτουμε τη λογική της μετακύλισης όλου του οικονομικού βάρους της ενασχόλησης με το σκάκι αποκλειστικά στους σκακιστές και τα σωματεία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής στενότητας για όλους.

Καλούμε την ΕΣΣΝΑ και κατ' επέκταση όλες τις ενώσεις και τα σωματεία να την αντικρούσουν, για να μην επιτρέψουν να ανοίξει ένας επικίνδυνος δρόμος που τείνει να θέσει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στον αθλητισμό και το αγωνιστικό σκάκι.

Ζητάμε την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και προτείνουμε:

- Η ΕΣΟ να αιτηθεί από τη FIDE την εξαίρεση ή δραστική μείωση των παραβόλων λόγω της κρίσης.
- Η ΕΣΟ να αναλάβει όλη την ευθύνη για το κόστος της αξιολόγησης που επιλέγει για τις διοργανώσεις της σε όλες τις φάσεις τους.
- Να καταργηθεί άμεσα η επιβάρυνση κατά 50% ανά παίκτη που χρεώνει η ΕΣΟ στο κόστος της διεθνούς αξιολόγησης.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Οδυσσέας Βαζελάκης            Νίκος Σερετάκης"

Μήπως πρέπει να συνταχθούμε όλοι πίσω από την συγκεκριμένη ανακοίνωση ή από όποια άλλη ανακοίνωση η συγκεκριμένο κείμενο που να καταδικάζει την απόφαση και να πιέσουμε όλοι, ενώσεις, σωματεία, αθλητές για την κατάργησή της; Το αποφασίζουμε και διατάζουμε το έχουμε πληρώσει σαν λαός και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε.

Μήπως πρέπει να υιοθετήσουμε το σύστημα της ΕΣΣΚΕ για αξιολόγηση των αθλητών χωρίς κόστος μόνοι μας κάθε ένωση;

Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η απόφαση της ΕΣΟ. Αντί άλλου επιλόγου θα αναφερθώ στις προτάσεις της ΝΣΚ-ΜΣ που δημοσιεύσαμε και σε αυτό το ιστολόγιο.

"...

Τα σωματεία και οι ενώσεις έχουν ευθύνη να απορρίψουν την απόφαση της ΕΣΟ και την επικίνδυνη λογική της. Να αρνηθούν να επωμιστούν ένα ακόμα κόστος που μεταφέρει στις πλάτες σκακιστών και σωματείων. Να κλείσουν το δρόμο στο διαφαινόμενο χαράτσωμα διαρκείας, στην λειτουργία της ΕΣΟ ως εισπρακτικού μηχανισμού και να απαιτήσουν:

- Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ

- Να ζητηθεί από τη FIDE η εξαίρεση ή δραστική μείωση της χρέωσης για τη διεθνή αξιολόγηση των διασυλλογικών και ατομικών πρωταθλημάτων στη χώρα μας λόγω της κρίσης

- Διεκδίκηση ουσιαστικής χρηματοδότησης από την πολιτεία. Αλλαγή της στάσης συναίνεσης της ΕΣΟ στις περικοπές.

- Να πληρώσουν όσοι κάνουν μπίζνες με το σκάκι και τις διοργανώσεις της FIDE και της ECU, όχι οι σκακιστές και τα σωματεία που ήδη πληρώνουν

- Η ΕΣΟ να αναλάβει όλη την ευθύνη για το κόστος της αξιολόγησης που επιλέγει για τις διοργανώσεις της και όλες τις φάσεις τους.

- Κανένας οικονομικός φραγμός – προϋπόθεση για την συμμετοχή των ομάδων στις προκριματικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων

- Αναβάθμιση του εθνικού ΕΛΟ. Κόψιμο του ομφάλιου λώρου που δένει το ελληνικό σκάκι στην επιχειρηματική λειτουργία της FIDE.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΕΣΟ με το ψηφοδέλτιο της Νέας Σκακιστικής Κίνησης – Μέτωπο Συνεργασίας..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου