skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ψυχραιμία

Αφού πέρασαν τα πρώτα εικοσιτετράωρα και ξεφύγαμε από την εν βρασμό κριτική, μπορούμε βλέποντας καθαρά τα πράγματα, σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα, να προσεγγίσουμε τα γεγονότα.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου δολοφονήθηκαν δύο νέοι άνθρωποι, ο Μάνος Καπελώνης και ο Γιώργος Φουντούλης. Σαφέστατα και χωρίς καμία παράγραφο και κανένα αλλά, καταδικάζουμε αυτή τη δολοφονία. Κατά την δική μου άποψη είναι δύο αθώα παιδιά, σαφώς πολιτικά παραπλανημένα, που πίστευαν ότι κάτι πρόσφεραν, σε ποιον αλήθεια είναι ένα ερώτημα, υπηρετώντας το φασισμό. Δύο παιδιά που ίσως σε άλλες συνθήκες διαβίωσης και εμπειριών να είχαν διαφορετική κουλτούρα. Σε άλλες πολιτικές συνθήκες, με ένα άλλο κράτος πρόνοιας, με μία άλλη πολιτική, με δυνατότητα να έχουν, χωρίς κόστος, πρόσβαση στη μουσική, στον αθλητισμό, στις τέχνες, σε πράγματα που ανεβάζουν την ανθρώπινη υπόσταση να μην είχαν ανάγκη αυτής της λανθασμένης διεξόδου. Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα γι αυτά τα παιδιά και προτίμησα να μην μάθω. Οι γονείς τους έδειξαν μία απίστευτη νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση όπως και πριν λίγο καιρό του Παύλου Φύσσα. Το σίγουρο είναι πως είναι θύματα ενός πολύ βρώμικου παιχνιδιού. Εκτελέστηκαν από κουκουλοφόρους που, όπως στην Μαρφίν, ίσως να μην μάθουμε ποτέ ποιοι πραγματικά ήταν. Όχι ποιους θα μας πουν ότι ήταν, αλλά ποιοι πραγματικά το έκαναν.

Αν εξετάσουμε τα πράγματα ψύχραιμα, θα πρέπει να δούμε ποιους εξυπηρετεί αυτή η εκτέλεση, εάν επιτρέπεται ο όρος "εξυπηρετεί" σε ένα τέτοιο έγκλημα.

Κατ' αρχή εξυπηρετεί το παραμύθι χωρίς δράκο, που τώρα ξαφνικά προσπαθούν κάποιοι να αποκτήσει. Το παραμύθι της θεωρίας των δύο άκρων. Έπρεπε, γι αυτούς που θέλουν να προωθήσουν αυτή τη γελοιότητα, να υπάρξουν νεκροί και στην άλλη μεριά. Ο θύτης να αποκτήσει εμφάνιση θύματος. Ο κυνηγός να γίνει κυνηγημένος και κατ' επέκταση συμπαθής. Έπρεπε να γύρει η ζυγαριά και λίγο στην πλευρά του φασισμού και των αντιπροσώπων του. Ξαφνικά ξεχάσανε τα MEGAλα κανάλια, τη Χρυσαυγιάδα, την εγκληματική οργάνωση και τα "δεν τα ξέραμε τόσα χρόνια" και κάνανε πάλι την αλλαγή σιγά-σιγά προς νέα μονοπάτια.

Εξυπηρετεί τον ίδιο τον φασισμό, για να συσπειρώσει αυτούς που ίσως όδευαν σε άλλες, πάντα κοντινές και σκοτεινές, πολιτικές διεξόδους. Να αυτοπαρουσιαστεί σαν θύμα των ΜΜΕ, αλίμονο, σαν θύμα του συστήματος, δύο φορές αλίμονο, και παρεξηγημένοι θύτες αυτοί που τώρα είναι κυνηγημένοι.

Το μεγάλο θέμα είναι ότι, αυτοί που εκτέλεσαν τα δύο παιδιά, προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Προσπαθούν να φοβίσουν τον λαό να λουφάξει ακόμα περισσότερο στα σπίτια του. Πολύ εύκολα μιλάνε για εμφύλιο, για διχασμό, για προδοσίες και άλλα τέτοιες καταστάσεις. Έχουν αρχίσει να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ανησυχίας, για το μέλλον της κοινωνίας, της Ελλάδας και των παιδιών.

Το μέλλον το έχουν εξασφαλίσει όλοι αυτοί που "κλαίνε" τώρα, με τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβηθεί και να μην παρασυρθεί. Στο χέρι μας, στο χέρι του λαού είναι να συνεχίσουμε να πολεμάμε το φασισμό. Πολιτικά. Με μόνο όπλο το δίκιο του λαϊκού κινήματος. Με καθημερινή δράση σε όλους τους χώρους που κινούμαστε και δραστηριοποιούμαστε. Πολιτικά και μόνο πολιτικά. Απομονώνουμε το φασισμό αλλά πάντα σεβόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη. Η συνεχής πάλη για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περνάει μέσα από αντίποινα, δολοφονίες και βιαιοπραγίες. Γιατί πολύ απλά, αυτές είναι οι μέθοδοι των κουκουλοφόρων που εξυπηρετούν πάντα την αντίδραση σε κάθε πάλη του λαού. Εμείς τον λαό τον θέλουμε δίπλα μας, ειρηνικά, να ανοίγουμε δρόμους προς την ανάπτυξη και την ανάδειξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε μόνο μέσα από τον συνεχή αγώνα για πρόοδο και αλλαγή του παρόντος οικονομικό-πολιτικού συστήματος που τρέφεται με αίμα και νεκρούς.


Αντιδράστε, ενημερωθείτε, παλέψτε και στο τέλος θα νικήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου