skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Σχολικό Σκάκι;


Η ΕΣΟ δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό της ένα έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με υπογραφή του Υπουργού Παιδείας για την ένταξη του σκακιού στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου.

Κατά την άποψη μας το έγγραφο αυτό δεν βγήκε τυχαία αυτή τη στιγμή. Αντίστοιχο έγγραφο με τις ανάλογες τυμπανοκρουσίες βγήκε και τον Οκτώβριο. 

Έχουν βγει και τα λαλίστατα παπαγαλάκια να βάζουν το σύνδεσμο σε κάθε σχόλιο τους και εδώ και στο skakistiko και ίσως και σε άλλα ιστολόγια μήπως και χάσουμε το έγγραφο και δεν το διαβάσουμε.

Το έγγραφο με ημερομηνία 25/04/14, ημερομηνία που ξεκινούσαν τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα στην Ερέτρια, βγήκε λέτε τυχαία; Εμείς λέμε ότι αναγκαστικά και εσπευσμένα το έβγαλαν μετά τα τελευταία δημοσιεύματα του παρόντος ιστολογίου και τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, από το ίδιο Υπουργείο και το "άδειασμα" της Ομοσπονδίας μας;

Πάμε όμως στην ουσία του εγγράφου. Ο τίτλος κατ' αρχήν θα έπρεπε να είναι "Προαιρετική Ένταξη του Σκακιού στο Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου". Γιατί τι άλλο είναι όταν απλά επιτρέπει σε έναν δάσκαλο που τυχαίνει να ξέρει τις κινήσεις, να απασχολήσει τα παιδιά στην Ευέλικτη Ζώνη, αντί με ζωγραφική ή κάτι άλλο δημιουργικό, με λίγο μάθημα σκάκι, σαφώς εξίσου δημιουργικό.

Εντάσσω το σκάκι στα σχολεία, σημαίνει
  • Προσλαμβάνω προπονητές σκάκι, και βρίσκω μία ώρα στο πρόγραμμα να μαθαίνουν τα παιδιά τα βασικά αλλά και τα μυστικά του αθλήματος, ίσως μία ώρα την εβδομάδα από την Ευέλικτη Ζώνη.
  • Συμπληρώνω το ΦΕΚ για το σχολικό αθλητισμό, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και προσθέτω το σκάκι στη μοριοδότηση των αθλητών που διακρίνονται.
  • Διοργανώνω αγώνες κατ' αρχήν μέσα σε κάθε σχολική μονάδα με απόφαση του Υπουργείου μία συγκεκριμένη ώρα του πρώτου τριμήνου για παράδειγμα.
  • Οι τρεις πρώτοι από κάθε τάξη στο δεύτερο τρίμηνο, με απόφαση του Υπουργείου πάλι, θα παίξουν περιφερειακούς αγώνες, ή νομαρχιακούς ή όπως αλλιώς το υπουργείο ορίσει τις περιφέρειες για να αναδειχθούν οι πρωταθλητές των περιφερειών αυτών.
  • Το τρίτο τρίμηνο θα γίνουν οι Πανελλήνιοι αγώνες με ευθύνη, και την αιγίδα, του ΥΠΑΙΘ, για την ανάδειξη του Σχολικού Πανελλήνιου Πρωταθλητή χωρίς όλο αυτό το οικονομικό αλισβερίσι που γίνεται τώρα με 2000 άτομα να στριμώχνονται σε μερικά τετραγωνικά μόλις κάνει το λάθος η φύση και βρέξει. Θα συμμετέχουν μόνο οι προκρινόμενοι, όχι όσοι μπορούμε περισσότερο για να έχουμε κέρδη, αλλά μερικοί από κάθε περιφέρεια για να γίνουν οι αγώνες σωστά με κύρος και αξιοπρέπεια, χωρίς τη απαξίωση που έχουν γονείς και αθλητές τώρα. Να πετιούνται σε ένα δωμάτιο δίκλινο, τέσσερα άτομα και η απάντηση να είναι "αυτό έχουμε εάν σας κάνει". Η να μένουν αθλητές δέκα χιλιόμετρα μακρυά από το χώρο των αγώνων μαρκαρισμένους με πλαστικά βραχιόλια ανάλογα το κοπάδι, συγνώμη, ανάλογα σε ποιο ξενοδοχείο μένουν ήθελα να πω.
Αφήστε λοιπόν τις άηχες τυμπανοκρουσίες και κάντε κάτι πιο θετικό για το άθλημα. Όχι να παραιτηθείτε. Πότε δεν θα ζητήσω κάτι τέτοιο. Ζητήστε τώρα από το ΥΠΑΙΘ, να αναλάβει τη διοργάνωση των Σχολικών Πρωταθλημάτων από το Σεπτέμβριο για να γίνουν όλα όπως πρέπει, πάντα με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας. Η κάντε τα εσείς σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλές προφάσεις.

Και θα το δείτε και του χρόνου, καλά να είμαστε όλοι. Τα ίδια θα έχουμε με τους συγκεκριμένους αγώνες. Και τότε η ανάρτηση που θα υπάρχει στο παρόν ιστολόγιο θα είναι μόνο με τις υπερσυνδέσεις από τις φετινές δημοσιεύσεις. Άλλωστε δεν θα έχει αλλάξει τίποτα.

Με μεγάλη μου χαρά θα δεχτώ να με διαψεύσετε. Κάντε τις αλλαγές που θέλουμε όλοι.


Για την ιστορία, αν και οι περισσότεροι το ξέρετε ήδη, το έγγραφο έχει ως εξής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

6 σχόλια:

  1. Φίλε είσαι απαράδεκτος, σήμερα έχουμε γιορτή στην ΕΣΟ, ποιός είσαι εσύ και τη χαλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως sw πρέπει να παραδεχτείς ότι έχει αποκτήσει μεγάλη δύναμη η ΕΣΟ , βάζει τον Υπουργό να υπογράφει αποφάσεις την ημέρα που τη βολεύει (25/4) μόνο και μόνο για να αντικρούσει τις αναρτήσεις στο blog σου.. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα αυτό που δεν κατάλαβε η ΕΣΟ είναι ότι το ΥΠΑΙΘ θέλει να κόψει τη δουλειά από τους σκακιστές προπονητές. Πώς να κάνεις μάθημα στο σχολείο εκτος ωραρίου πλέον; Αν θέλουν τα παιδάκια να παίζουν σκάκι θα παίζουν στην ευέλικτη ζώνη που ούτως η αλλως χρησιμοποιόταν για σκάκι σε πολλές περιπτώσεις. Το υπουργείο είδε την μπάζα που γίνεται σε βάρος των παιδιών και θέλει να κόψει τους εξωτερικούς προπονητες. Απλό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Strange "water hack" burns 2 lbs in your sleep

    Over 160000 men and women are hacking their diet with a simple and SECRET "water hack" to drop 2 lbs every night as they sleep.

    It's simple and works on anybody.

    This is how to do it yourself:

    1) Take a clear glass and fill it half glass

    2) Now follow this amazing HACK

    you'll be 2 lbs lighter in the morning!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. If you're trying to burn fat then you certainly have to get on this totally brand new custom keto meal plan.

    To create this keto diet service, certified nutritionists, fitness trainers, and cooks united to develop keto meal plans that are productive, painless, economically-efficient, and enjoyable.

    From their grand opening in 2019, 100's of individuals have already transformed their body and health with the benefits a great keto meal plan can provide.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-tested ones given by the keto meal plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. According to Stanford Medical, It's really the one and ONLY reason this country's women live 10 years more and weigh an average of 19 KG less than us.

    (And really, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some secret exercise and EVERYTHING about "how" they eat.)

    BTW, What I said is "HOW", not "WHAT"...

    TAP on this link to reveal if this easy quiz can help you unlock your real weight loss possibility

    ΑπάντησηΔιαγραφή