skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα 2017

Κάθε πέρσι και καλύτερα ή χειρότερα δεν γίνεται; Λίγες μέρες μετά το τέλος των πανελληνίων μαθητικών πρωταθλημάτων στο Λουτράκι η γεύση παραμένει πικρή για τους γονείς. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας χωρίσουμε το τριήμερο σε δύο μέρη.

Πρώτα είναι καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι. Οι αγώνες κύλησαν ομαλά χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα. Άλλωστε ήταν εγγύηση το όνομα του επικεφαλής διαιτητή και των βοηθών του. Άνθρωποι με πείρα και αγάπη για το άθλημα και ικανοί να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί με τους διαιτητές, ολοκληρώνοντας τον κουραστικό μαραθώνιο των αγώνων χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Κάποια μικρά παρατράγουδα οφείλονταν περισσότερο στην άγνοια των κανονισμών από μερικούς, νέους στο άθλημα, γονείς παρά στους διαιτητές και στους παράγοντες των αγώνων.

Δεύτερον είναι τα εξωαγωνιστικά θέματα και αυτά περιλαμβάνουν τις μετακινήσεις των συνοδών και των αθλητών, την παρουσία των συνοδών στις εξέδρες του αγωνιστικού χώρου καθώς και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία. Εδώ ακριβώς είναι και η διαπίστωση πως χειρότερα δεν γίνεται. Και εξηγούμαι.

Τα ξενοδοχεία ήταν ότι χειρότερο έχουν να θυμούνται συνοδοί και αθλητές εδώ και πολλά χρόνια. Ξενοδοχεία που, χάθηκαν κρατήσεις σε προπληρωμένα και εξοφλημένα δωμάτια με αποτέλεσμα να ψάχνουν σε άλλα ξενοδοχεία δωμάτια, χρήση ξενοδοχείων εκτός προκήρυξης, ξενοδοχεία χωρίς μπουφέ με μόνη επιλογή ένα και μοναδικό πιάτο, ξενοδοχεία με απίστευτα χαμηλής ποσότητας φαγητό, ειδικά το πρωινό με μόνο ένα σαλάμι και ένα τυρί για να φτιάξεις τοστ, ξενοδοχεία χωρίς θέρμανση και ξενοδοχεία που οι παροχές τους γενικά ήταν πολύ κάτω από τα αστέρια που έλεγαν. Χαρακτηριστική, όχι σε ένα αλλά σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία, ήταν η απάντηση όταν παραπονέθηκαν συνοδοί για το φαγητό «Αυτό μας επιτρέπουν να δώσουμε οι διοργανωτές». Τι ακριβώς εντολές είχε δώσει ο διοργανωτής στα ξενοδοχεία; Να έχουν περιορισμένη ποσότητα φαγητού; Οι διοργανωτές χρωστάνε μία διευκρίνηση-απάντηση σε όλα αυτά. Και όταν λέμε διοργανωτές εννοούμε τον ιδιώτη που ανέλαβε από την ΕΣΟ αυτή τη διοργάνωση και δεν σεβάστηκε καθόλου τους συνοδούς και τα παιδιά. Και δεν μπορεί να λένε ψέματα σε διαφορετικά ξενοδοχεία οι υπεύθυνοι όταν έβγαζαν ποσότητες φαγητού η γλυκού στο ένα τρίτο από αυτό που έπρεπε για να καλύψουν τους διαμένοντες στα ξενοδοχεία να απαντούν με τον παραπάνω τρόπο. Ευθύνη φυσικά έχει και η ΕΣΟ που έπρεπε να ελέγχει κάθε ώρα τον ιδιώτη διοργανωτή για τις παροχές που παρέχει και εάν όλα συμφωνούν ποιοτικά με τις παροχές  αυτές. Μήπως η ΕΣΟ επιτέλους πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα την σύμβαση που έχει υπογράψει με τον ιδιώτη που ανέλαβε το σύνολο της διοργάνωσης για να δούμε και εμείς τους όρους της σύμβασης;

Μεγάλο θέμα ήταν οι μετακινήσεις όλων, συνοδών και αθλητών, με τα πούλμαν αλλά και με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα αυξάνοντας το κόστος από την κατανάλωση βενζίνης λόγω της απόστασης των ξενοδοχείων από τον χώρο των αγώνων. Ο χώρος γύρω από το στάδιο ήταν ακατάλληλος για να παρκάρεις αυτοκίνητο και πολλοί αναγκάζονταν να περπατούν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο στάδιο με κίνδυνο ατυχήματος από όσους προσπαθούσαν να περάσουν, και ήταν εκατοντάδες, ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Και μην μου πει κάποιος ότι μπορούσαν να πάνε με τα ήδη γεμάτα πούλμαν γιατί φανταστείτε τους εκατοντάδες συνοδών-αθλητών να επέλεγαν τα πούλμαν για τη μετακίνησή τους. Δεν έφταναν είκοσι δρομολόγια για να μεταφερθεί όλος αυτός ο κόσμος. Χαρακτηριστική είναι η εμφανής αγωνία των λίγων αστυνομικών που προσπαθούσαν να μη πάθει κανείς τίποτα.

Η παρουσία των συνοδών στις εξέδρες του αγωνιστικού χώρου ήταν ένα αναγκαίο κακό. Και όσο και εάν «απειλούσαν» ότι σε περίπτωση φασαρίας θα άδειαζαν οι εξέδρες, προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι σε καμία περίπτωση όση φασαρία και να γινόταν δεν θα επιχειρούσαν κάτι τέτοιο γιατί δεν θα μπορούσαν να βγάλουν κυριολεκτικά στο δρόμο 800 περίπου συνοδούς και άλλα τόσα παιδιά που τελείωναν τις παρτίδες τους. Θα ήταν εγκληματικό. Γι αυτό με δικαιολογία ότι θέλουν οι γονείς να βλέπουν τους αγώνες τους είχαν όλους στην εξέδρα.

Και δύο ερωτήσεις για να ανοίξει μία συνολική κουβέντα γύρω από αυτήν την εκμετάλλευση των οικογενειών.
* Αληθεύει ότι όσοι πήγαν να μαζέψουν τα πράγματά τους μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας τα ξενοδοχεία τους ζητούσαν εξτρά χρέωση γιατί όπως έλεγαν έπρεπε να είχαν αδειάσει το δωμάτιο; Από που είχαν τέτοια εντολή ή ενημέρωση;
* Πόσοι γονείς πήραν απόδειξη φεύγοντας από τα ξενοδοχεία για τα χρήματα που έχουν καταθέσει προκαταβολικά; Θα σταλούν οι αποδείξεις με ταχυδρομείο;

Το συμπέρασμα σε όλα αυτά είναι ότι πρέπει οι γονείς κάποια στιγμή να αντιδράσουν. Οι γονείς δεν είναι απλά ένα πορτοφόλι που πρέπει να πληρώνουν χωρίς να παίρνουν πίσω έστω σε παροχές τα ελάχιστα που περιμένουν να πάρουν. Η λύση σε όλα αυτά είναι για την ώρα μία. Καμία προεξόφληση ξενοδοχείου να μη γίνεται εάν πρώτα δεν πιστοποιήσουν οι διαμένοντες στα ξενοδοχεία την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Άλλωστε είναι παράνομο να ζητάνε προεξόφληση ξενοδοχείων, όπως είναι παράνομο να ζητάνε και Ε9 για οποιονδήποτε λόγο.

2 σχόλια:

  1. If you're trying hard to lose fat then you absolutely need to jump on this brand new custom keto plan.

    To create this keto diet, certified nutritionists, fitness couches, and chefs joined together to develop keto meal plans that are productive, convenient, money-efficient, and enjoyable.

    Since their launch in 2019, 1000's of people have already remodeled their figure and health with the benefits a certified keto plan can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-certified ones given by the keto plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Do you understand there's a 12 word phrase you can say to your man... that will induce intense feelings of love and impulsive attractiveness for you deep inside his chest?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, idolize and protect you with his entire heart...

    12 Words Who Trigger A Man's Love Impulse

    This instinct is so built-in to a man's mind that it will make him try harder than ever before to take care of you.

    In fact, triggering this dominant instinct is absolutely important to getting the best possible relationship with your man that once you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You will immediately notice him open his soul and heart for you in a way he haven't experienced before and he will distinguish you as the one and only woman in the world who has ever truly fascinated him.

    ΑπάντησηΔιαγραφή